Senternovem


* Aanmelding bijeenkomst Infratech

SRMW links
Nieuws

12-11-2008 | Subsidieregeling roetfilters op mobiele werktuigen blijft van kracht

Wij willen u met dit bericht informeren over het voornemen van het Ministerie van VROM om de subsidieregeling voor roetfilters op mobiele werktuigen (SRMW) één jaar te verlengen tot en met 31 december 2009. Door te investeren in roetfilters voor mobiele werktuigen leveren bedrijven een belangrijke bijdrage aan een betere luchtkwaliteit in de stedelijke omgeving. Bovendien voldoen werktuigen mét roetfilter aan de duurzaamheidscriteria die overheden volgens afspraak bij de aanbesteding van opdrachten hanteren.
Beschikbaar subsidiebudget

Voor de regeling is vanaf het moment van deze berichtgeving nog ruim EUR 6 miljoen beschikbaar. Uitgaande van het maximale subsidiebedrag van EUR 5.000 per roetfilter is dit subsidiebudget voldoende voor
1.200 werktuigen. De verlenging van de regeling is definitief nadat publicatie hiervan in de Staatscourant heeft plaatsgevonden. Wij houden u hiervan op de hoogte.

Bijeenkomst Duurzaam Inkopen en aanbestedingseisen

Graag nodigen we u uit voor de bijeenkomst "Duurzaam inkopen en aanbestedingseisen in de GWW sector". Deze bijeenkomst is op 15 januari 2009 op de Infratech in Ahoy Rotterdam. Aan de hand van drie presentaties zal uitgebreid worden ingegaan op de huidige ontwikkelingen op dit gebied. Voor meer informatie en aanmelding: www.senternovem.nl/srmw.

Tot slot danken wij u hartelijk voor uw inzet in het afgelopen jaar. Samen werken we aan een schonere lucht want: Een schonere lucht komt niet uit de hemel vallen!