Gemeente Dongeradeel



---

Welstandscriteria voor appartementengebouwen Fonteinslanden en aanpassing van de welstandscriteria voor de Trije Terpen te Dokkum

De raad is van plan om welstandscriteria voor de appartementengebouwen aan de Fonteinslanden te Dokkum vast te stellen. Daarnaast is de raad van plan om de welstandscriteria voor de woonwijk De Trije Terpen aan te passen. Hierin zijn de criteria opgenomen die burgemeester en wethouders toepassen bij hun beoordeling of bouwwerken voldoen aan redelijke eisen van welstand. Deze beoordeling vindt plaats naar aanleiding van aanvragen om bouwvergunningen. Omdat er nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen in de Fonteinslanden en de Trije Terpen zijn is het noodzakelijk om de welstandscriteria hierop aan te passen.

Hierbij stellen wij u tot 31 december 2008 in de gelegenheid om uw zienswijze te geven over de voorziene aanpassingen van de welstandscriteria voor de appartementengebouwen aan de Fonteinslanden te Dokkum en woonwijk De Trije Terpen te Dokkum. Dit betekent dat u uw mening of reactie mag geven over het voornemen van de raad om het nieuwe welstandsbeleid vast te stellen. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan de raad van de gemeente Dongeradeel, Postbus 1, 9100 AA Dokkum. Wilt u mondeling uw zienswijze kenbaar maken? Dan kunt u hiervoor een afspraak maken met mevr. J. van der Hout van Afd. REO, tel.: (0519) 298 743. De nieuw voorziene welstandscriteria kunt u vanaf 20 november 2008 inzien in het gemeentehuis aan de Koningstraat 13 te Dokkum. U kunt deze stukken ook vinden op de website van de gemeente, www.dongeradeel.nl.