BedrijfsautoRAI

Volvo gaat 80 haakarmvoertuigen leveren aan brandweerkorpsen

(11/18/2008)
Volvo Truck Nederland heeft deze week overeenstemming bereikt met het LFR - Landelijke Faciliteit Rampenbestrijding en onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties - over de levering van circa 80 haakarmvoertuigen.
Deze trucks worden ingezet voor brandweerhulpverlening in heel Nederland. Het betreft een raamovereenkomst voor vier jaar. Naar verwachting worden de meeste trucks volgend jaar afgeleverd.

De opdracht, die na een openbare Europese aanbesteding werd verworven, bestaat uit het leveren van verschillende modellen Volvo FE en FM. De heer Roel Joorse, projectleider bij het LFR legt uit: âWij gebruiken de haakarmvoertuigen bij de brandweer onder andere voor het verplaatsen van haakarmbakken die worden ingezet voor het vervoer van diverse materialen. Het gaat dan bijvoorbeeld om materialen die nodig zijn bij een ongeval met gevaarlijke stoffen, of materialen voor het aanleggen van groot watertransport. Ook de KLPD zal haakarmvoertuigen gaan inzetten bij verschillende grootschalige onderzoekenâ.

Gunstige prijs/kwaliteit verhouding
Roel Joorse is enthousiast over de Volvoâs: âDe trucks zijn stabiel en wendbaar en hebben een lage instap hetgeen wij als erg positief ervaren. Ook het ruime zicht dat de chauffeur in de truck heeft, is met het oogpunt op veiligheid voor ons belangrijk. De gunstige prijs/kwaliteit verhouding was echter doorslaggevend in deze aanbesteding. Neem daarbij de professionele organisatie, de visie van Volvo op duurzaamheid en de inzet van de dealers op het gebied van onderhoud en service en je hebt het voor ons perfecte totaalplaatjeâ. Ook Volvo is erg blij met de order: âWe timmeren de laatste jaren stevig aan de weg om het aandeel bij de brandweerkorpsen te verhogen. Deze order is een mijlpaal voor Volvo en zal onze positie binnen de overheidsmarkt verder verstevigenâ, aldus Jan Schouten, account manager special products bij Volvo Truck Nederland.

Landelijke aanbesteding
Haakarmvoertuigen zijn sinds het begin van de jaren negentig in omloop binnen de rampenbestrijding. Met de groei van het aantal haakarmbakken is de behoefte ontstaan aan meer haakarmvoertuigen. Bovendien is er sprake van een vervangingsmarkt. Het LFR is daarom in het eerste kwartaal van 2006 gestart met de voorbereidingen voor de landelijke aanbesteding van haakarmvoertuigen voor partners in de rampenbestrijding.

Order

* Circa 40 Volvo FE 6x2, alle voorzien van haakarmafzetsysteem en een aantal met extra autolaadkraan.

* Circa 40 Volvo FM 6x4 en 6x6, alle voorzien van haakarmafzetsysteem.

* Alle trucks worden geleverd met volautomatische versnellingsbak en Euro 5 motoren.

* Alle auto's worden inzetklaar geleverd, compleet opgebouwd.
* Een chauffeurstraining van Volvo maakt onderdeel uit van de levering.

The European Road Transport Show 2007