Politie Gelderland-Zuid

Boom op een fiets zonder verlichting

Druten, 18-11-2008 o Surveillerende agenten waren maandagavond rond acht uur in Druten toen zij van collegas een oproep kregen van diefstal met de signalementen van drie personen.

De surveillerende agenten reden net op dat moment naar een fietser toe die zij zonder verlichting op zagen rijden. De agenten zagen twee personen bij de fietser die voldeden aan het kort daarvoor opgegeven signalement. Op de bagagedrager van de fiets stond een boompje in een pot. Het drietal had deze boom in een pot weggenomen bij een winkel in Druten, wat gemeld was bij de politie.

Alsnog aangehouden
De agenten wilden de drie personen, een 21-jarige man, een 18-jarige man en een 18-jarige vrouw aanhouden voor diefstal maar de 21-jarige man wist te ontkomen. De 18-jarige man uit Druten en vrouw uit Nijmegen zijn overgebracht naar het politiebureau in Tiel voor verhoor. Beide zijn diezelfde avond in verzekering gesteld. Dinsdagochtend werd alsnog de 21-jarige man uit Druten aangehouden. Ook hij is overgebracht naar het politiebureau in Tiel waar hij nog wordt verhoord. Dinsdagmiddag konden de 18-jarige man en vrouw weer naar huis, nadat zij hun verklaring hadden afgelegd. (13)

Laatst gewijzigd 18-11-2008 14:35 | © Regio Gelderland-Zuid |