Gemeente Elburg

veiligheidsbeleving winkelcentrum t Harde

181108 Verbetering veiligheidsbeleving winkelcentrum `t Harde

Persbericht

Elburg, 18 november 2008

Verbetering veiligheidsbeleving winkelcentrum `t Harde

Eind vorige week heeft er overleg plaatsgevonden tussen Ondernemersvereniging 't Harde, de Politie en de gemeente Elburg. Het onderwerp van gesprek waren de incidenten in het winkelcentrum 't Harde, waaronder de inbraken en in het bijzonder natuurlijk de gewapende overval die vorige week plaatsvond.

Uit de criminaliteitscijfers blijkt dat de overlast juist de afgelopen jaren is afgenomen en de criminaliteit niet groter is dan in andere winkelcentra. Echter, er wordt natuurlijk onderkend dat de incidenten van de afgelopen tijd een bijzonder groot effect hebben op zowel de winkeliers als de bewoners. Ondanks dat er dus sprake is een objectieve verbetering is, is het gevoel van onveiligheid toegenomen.

Om de gevoelens over de veiligheid te verbeteren wordt dan ook een aantal maatregelen getroffen. Hoewel de verlichting in het winkelcentrum voldoet aan de geldende normen, ervaren de bewoners en bezoekers dat toch anders. Ten eerste zal de gemeente ervoor zorgen dat de verlichting in het winkelcentrum verbeterd wordt. Er komen extra lantaarnpalen en de armaturen van de huidige lantaarnpalen worden voorzien van

nieuwe, sterkere verlichting. De kosten hiervoor bedragen zo'n EUR 10.000. Ten tweede krijgt het winkelcentrum extra aandacht van de politie. Zij gaat de komende tijd het winkelcentrum regelmatig bezoeken. Ten derde biedt de ondernemersvereniging het personeel van de winkels een training aan over winkelcriminaliteit en hoe hiermee om kan worden gegaan.

Dit is een aantal stappen dat nu gezet wordt om een prettigere plek te creëren. Afgesproken is om half januari opnieuw bij elkaar te komen en te evalueren of dit tot verbetering van de situatie heeft geleid.

laatst gewijzigd: 18-11-2008 | print deze pagina print deze pagina | download document: 181108 Verbetering veiligheidsbeleving winkelcentrum `t Harde |