Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Eindejaarsuitkering voor mensen met laag inkomen (persbericht 065, 2008)

Bewoners van Hoogezand-Sappemeer met een laag inkomen krijgen van de gemeente een kerstgratificatie van 50,-. Dit geldt niet alleen voor bijstandsgerechtigden, maar voor iedereen met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm.

De gemeente is zich ervan bewust dat december voor bijna iedereen een dure maand is. Dit weegt bij mensen met een laag inkomen nog zwaarder dan bij de hogere inkomens. Een kerstbonus is daarom een welkome bijdrage.

Aanvraag en procedure

Mensen die een uitkering krijgen van de gemeente, krijgen het bedrag nog vòòr de kerst op de bank. Mensen met een laag inkomen zonder uitkering kunnen een eindejaarsuitkering aanvragen.

De aanvraag en procedure zijn simpel. Het gaat alleen om het inkomen, niet het vermogen. Als bewoners vòòr 1 december 2008 de aanvraag indienen, maakt de gemeente het nog voor de kerst over. Mensen die later aanvragen, krijgen de eindejaarsuitkering later op de bank. De aanvraagprocedure loopt tot 15 januari 2009.

Praktische informatie

Het aanvraagformulier staat op de site van de gemeente. Het formulier is ook af te halen bij de unit Werk en Inkomen aan de Haydnlaan 2 in Hoogezand.

Op www.50eurovoorminima.nl kunnen mensen uitrekenen op ze recht hebben op deze EUR 50,-.

Een antwoord op twee simpele vragen is voldoende.