CMS DSB opent Sportblog

18/11/2008 15:38

CMS Derks Star Busmann

CMS DSB opent Sportblog

Deze week heeft CMS Derks Star Busmann een sportblog op haar website geopend. Wekelijks zal op dit Sportblog een door een jurist van CMS DSB geschreven 'posting' over een juridisch, sportgerelateerd onderwerp verschijnen. Het Sportblog is vrij toegankelijk en hierop kunnen bezoekers van de website direct op de postings reageren.

CMS DSB heeft het blog geopend vanwege de toename van het aantal juridische conflicten in de nationale en internationale sportwereld. Voorbeelden zijn het dopinggebruik - en de controle daarop - in de sport met alle gevolgen van dien en het verbreken van contracten in de voetbalwereld. Voor het advocatenkantoor zijn deze ontwikkelingen aanleiding om met haar jarenlange en brede ervaring op sportrechtgebied, op een interactieve manier haar licht te laten schijnen over onderwerpen die steeds vaker de media kleuren. De discussies die volgen op het blog kunnen bijdragen aan kennisverdieping over betreffende juridische kwesties.

Binnen CMS DSB zijn meerdere specialisten op juridisch sportgebied actief. Zo staat Eric Vilé nu een aantal assistent-trainers bij die onlangs bij FC Utrecht zijn ontslagen. Advocaat Michiel van Dijk verzorgde op zaterdag 8 november een inleiding tijdens de 13e Looptrainersdag van de Atletiekunie, waar hij onder meer sprak over de juridische aspecten waar een hardlooptrainer mee te maken kan krijgen, zoals dopingzaken, juridische procedures en sponsorcontracten.

Naast Van Dijk en Vilé werken ook andere sportdeskundigen van CMS DSB mee aan een actueel en levendig Sportblog. Dirk-Jan Bender is aangesloten bij de Vereniging Sport en Recht, Robert Jan Dil is redacteur bij Memo Sport en Arbeid en is secretaris bij de Vereniging Sport en Recht. Initiatiefnemer van het Sportblog Reinder Eekhof procedeert veel in tuchtzaken amateurvoetbal bij de KNVB en is in veel zaken de rechterhand van Vilé. Tot slot is bestuursvoorzitter van CMS DSB Dolf Segaar ook aangesloten bij de Vereniging Sport en Recht en is bestuurslid namens NOC NSF van de Anti-Doping Autoriteit Nederland.

Het CMS Derks Star Busmann Sportblog is te vinden op www.cms-dsb.com.