Politie Zuid-Holland-Zuid

18 november Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 18-11-2008 o Persberichten district I

WINKELDIEFJE AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 14-jarige jongen uit Zuidland is door politieagenten aangehouden na een winkeldiefstal. Dit gebeurde op maandagmiddag 17 november omstreeks 15.00 uur op de Voorstraat. Terwijl de jongen een winkel verliet ging het alarm af. De agenten die daar liepen hoorden dit en hielden de jongen aan. Onderweg naar het politiebureau bekende hij dat hij twee portemonnees met een totale waarde van 36 euro had gestolen. Na overleg met zijn ouders is hij naar bureau Halt verwezen voor het ondergaan van een alternatieve straf.

VUURWERK
DORDRECHT Een 16-jarige jongen uit Dordrecht is aangehouden nadat hij vuurwerk afstak. Dit gebeurde op maandagavond 17 november 2008 op het P. A. de Kokplein. De jongen werd betrapt door een beveiligingsbeambte. Deze droeg de jongen over aan de politie. Na verhoor is de jongen heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

DIEFSTAL FIETS
DORDRECHT Een 39-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens diefstal van een fiets. Dit gebeurde op maandagavond 17 november 2008 op de Spuiboulevard. Door een alerte getuige werd gebeld dat er een man met een fiets liep te sjouwen. Agenten troffen de man aan met de fiets op zijn rug. De fiets stond nog op slot. De verdachte verklaarde dat hij de fiets al enige dagen had zien staan. Hij was van plan de fiets op te knappen. Hij is na verhoor heengezonden. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op.