Politiebond ACP

18 november 2008

Lifestyle: standpunt minister

Door: Esmé Rijs

Minister Ter Horst van BZK heeft haar officiële standpunt over het onderwerp lifestyle bij de politie bekend gemaakt. Dit onderwerp staat donderdag op de agenda van het landelijk overleg met de ACP en andere bonden.
'Lifestyle: Zijn lang haar en piercings in de toekomst bij de politie nog toegestaan?'

Zijn lang haar en piercings in de toekomst bij de politie nog toegestaan?

Eerder berichtte de ACP dat wij zouden communiceren over het onderwerp lifestyle zodra de minister haar standpunt formeel aan ons bekend had gemaakt. Deze afspraak is gemaakt tijdens het laatste overleg dat de politiebonden met haar voerden. Op vrijdag 14 november heeft Ter Horst het onderwerp lifestyle in de ministerraad besproken. Vervolgens heeft zij ons haar standpunt in een formele brief meegedeeld. Die kun je hieronder lezen.

Voor de ACP is dit het moment om een standpunt in te nemen over dit onderwerp. Het overleg van aanstaande donderdag vormt de aftrap van ons gesprek met de minister. Het is nu al bekend dat de discussie over (o.a.) lang haar, oorbellen, piercings, hoofddoeken en keppeltjes gepaard gaat met verschillende emoties. Sommige ACP-leden zijn het eens met de minister, andere kunnen zich totaal niet in haar ideeën vinden.

Praat mee!
Het is voor de ACP belangrijk om te weten wat jij vindt. Jouw mening en die van je collega's betrekken we bij ons definitieve standpunt. Dus heb jij een mening over het onderwerp lifestyle, laat dan van je horen! Dat kan via de mail (reactie@remove-this.acp.nl) of op het forum. De brief van de minister vind je onder dit artikel. Uiteindelijk zal het bondsbestuur van de ACP, mede op basis van de binnengekomen reacties, een definitief standpunt innemen. Je hoort van ons.

---

Bestanden:
2008_Standpunt_minister_lifestyle.pdf