Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Fietser overvallen in Blaricum: getuigen gezocht

Blaricum, 18-11-2008 o Een fietster uit Hilversum is dinsdag 18 november rond 0.15 uur overvallen door drie mannen en beroofd van zijn portemonnee en zijn fiets.

Een 45-jarige man uit Hilversum fietste dinsdag 18 november rond 0.15 uur over de Bergweg in Blaricum toen er drie mannen uit de bosjes sprongen. De man werd gedwongen te stoppen, bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en geduwd zodat hij op de grond viel. De man moest zijn portemonnee afgeven. Toen de drie mannen richting de fiets van de Hilversummer liepen, ging de Hilversummer ervandoor. De drie mannen besloten toen ook weg te vluchten. Met de fiets van de Hilversummer renden zij richting Huizen. De Hilversummer belde aan bij een woning waar de bewoners de politie waarschuwden.

De fiets was een Batavus herenfiets in de kleuren blauw en goud. De fiets heeft een groot frame en op de fiets zaten twee groene fietstassen. In deze tassen zat de mobiele telefoon van de Hilversummer en nog een blauwe Gaastra rugtas.

Signalementen: Man met wapen: blanke man van ongeveerde 18 jaar oud en rond de 1.90 meter lang. Hij had een normaal postuur en droeg een donkere jas. De andere twee waren van dezelfde leeftijd, rond de 1.70 meter lang en een normaal postuur. Alle drie droegen de mannen een soort sjaal voor hun mond.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van deze diefstal of personen die meer weten. Zij worden verzocht contact op te nemen via het nummer 0900 8844. Anoniem melding doen kan via 0800 7000.