Politie Gelderland-Midden

Passantenonderzoek rond Kinkelplein gehouden
BEMMEL -Het onderzoek door de politie van Bemmel naar het
---

Vader en moeder verdacht van mishandeling kinderen
Publicatiedatum: 18-11-2008 15:55:50

BENNEKOM - De politie heeft een 48-jarige man en een 49-jarige vrouw uit Bennekom aangehouden op verdenking van mishandeling van hun vier kinderen.

In september deed de zestienjarige dochter aangifte bij de politie van mishandeling door haar 48-jarige vader. De mishandeling zou al een aantal jaren voortduren en zou bestaan uit het stelselmatig slaan en schoppen van de zestienjarige dochter en de veertienjarige zoon. De veertienjarige jongen deed in oktober aangifte van mishandeling. Volgens het tweetal zouden ook hun zusjes van zes en acht jaar oud door hun vader worden mishandeld.

Onderzoek
Naar aanleiding van de aangiftes stelde de politie een onderzoek in. De 48-jarige vader werd op maandag 10 november aangehouden. Hij is inmiddels voorgeleid en door de Rechter Commissaris in bewaring gesteld. Op dinsdag 18 november hield de politie tevens de 49-jarige moeder aan. De vrouw wordt verdacht van medeplichtigheid aan de mishandeling van de kinderen. Het zestienjarige meisje en de veertienjarige jongen zijn opgevangen door een pleeggezin. Bureau Jeugdzorg ontfermt zich over de twee zusjes.
(08-129084)/(08-139913)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053