Gemeente Gouda


2000e Burgernetdeelnemer in het zonnetje (18-11-2008)

Gisteren is de 2.000e deelnemer aan Burgernet in Gouda door de gemeente en de politie in het zonnetje gezet. Sinds oktober is de wervingscampagne voor Burgernet gestart. Iedereen boven de 16 jaar die in Gouda woont of werkt kan zich aanmelden. Het aantal deelnemers stijgt nog steeds.

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen gemeente, burgers en politie. Het doel van Burgernet is om als het er op aan komt effectiever te kunnen zoeken naar verdachte personen of voertuigen of naar hulpbehoevende personen.

De 2.000e deelnemer werd maandag 17 november op het politiebureau in Gouda ontvangen. Daar kreeg ze een rondleiding en ontving ze een bloemetje namens de gemeente. Haar is ook nog een rondleiding door de meldkamer van de politie aangeboden om daar een uitleg te krijgen over het Burgernetsysteem en de wijze waarop de centralist van de meldkamer ten tijde van een burgernetactie contacten onderhoudt met burgers en de politie op straat om de dader te kunnen pakken.

De motivatie van haar om mee te doen aan Burgernet; "Ik heb mij aangemeld als deelnemer voor Burgernet omdat ik op deze manier iets kan doen voor de veiligheid in mijn eigen omgeving". Inmiddels zijn er al ruim 2.500 deelnemers en heeft de eerste Burgernetactie plaatsgevonden.

Meer informatie over Burgernet staat op www.burgernet.nl.

burgernet 2000e deelnemer

De 2000e Burgernetdeelnemer (in het midden) wordt in het zonnetje gezet door Hugo Vos, projectleider Burgernet van de politie.

Foto: Pim Mul


---