Nieuw-Vlaamse Alliantie


Frieda Brepoels betreurt politiek proces (18/11/08)

Europees parlementslid Frieda Brepoels (N-VA) betreurt de beslissing van het Europees parlement om de parlementaire onschendbaarheid van Frank Vanhecke (VB) op te heffen. De N-VA heeft altijd geprotesteerd tegen het voeren van politieke processen, van welke strekking het beoogde doelwit ook moge zijn. Het is bovendien een politiek onverstandige beslissing.

Frieda Brepoels: Ik neem uitdrukkelijk afstand van het gedachtegoed van Vanhecke en zijn partij over de vreemdelingenproblematiek, maar politieke processen horen mijns inziens niet thuis in een democratie. Vandaar mijn onthouding bij de stemming in het Europees parlement.

De N-VA heeft bij monde van voorzitter Bart De Wever altijd uitdrukkelijk geprotesteerd tegen het voeren van politieke processen, of het nu om het VB gaat dan wel over Abou Jah Jah. Politieke tegenstrevers moeten politiek bekampt worden. De scheiding der machten moet gerespecteerd worden.

Frieda Brepoels: Ik vind het ook een erg onverstandige beslissing, want als men denkt dat men Frank Vanhecke en het VB hiermee pijn doet, dan vergist men zich. Zij kunnen zich nu immers in hun geliefde slachtofferrol wentelen.

Auteur:
Frieda Brepoels
Europees parlementslid N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Jeroen Overmeer, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: jeroen.overmeer@n-va.be
Url: www.n-va.be