Provincie Utrecht

Provincie investeert in Utrechtse Ondernemersacademie

18-11-2008 -

Utrechtse ondernemers met ambitie om hun bedrijf te laten groeien krijgen met steun van de provincie een speciale Masterclass aangeboden. De persoonlijke begeleiding van een groep topadviseurs die hun sporen verdiend hebben in het bedrijfsleven zal de ondernemers die meedoen aan deze academie een belangrijke steun in de rug opleveren.

De provincie Utrecht draagt 100.000 euro bij aan deze ondernemersacademie, zo hebben GS besloten. Het programma voor de masterclasses wordt begeleid door de Hogeschool Utrecht en mondt uit in een vekiezing van de Masterclass "Groeier provincie Utrecht". In totaal 90 ondernemers kunnen tot 2011 aan het programma deelnemen, dat een reeks workshops over succesvol groeien aanbiedt en vijf grote netwerkbijeenkomsten met andere Utrechtse ondernemers. Partners in de ondernemersacademie zijn de gemeenten Utrecht en Amersfoort, de Kamers van Koophandel, Jaarbeurs, banken, adviesbureaus en Utrechtse advocatenkantoren.

Overige projecten
De financiële bijdrage van de provincie komt uit een fonds voor economische ontwikkeling. Uit dit budget investeert de provincie ook ruim 12.000 euro in het opzetten van een organisatie voor parkmanagement in de gemeente Wijk bij Duurstede. Deze organisatie brengt de gemeente en het locale bedrijfsleven bij elkaar en verzorgt op een duurzame wijze het beheer van de bedrijventerreinen Broekweg en Langshaven. Tenslotte draagt de provincie ruim 133.000 euro bij aan het project Leerwerkbanen van de gemeente Utrecht. Stadswerken van deze gemeente wil tot eind 2009 jongeren die weinig kans hebben op een baan een leerwerkplek aanbieden.

Meer informatie: Kato Marijs, telefoon 030 2583196