Provincie Utrecht

Provincie gastheer Internationaal Kamermuziekfestival 2008

18-11-2008 -

De provincie werkt mee aan het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht 2008. GS stellen als provinciale bijdrage aan de organisatie van dit Utrechtse evenement 25.000 euro beschikbaar.

Sinds de start in 2003 op initiatief van de Utrechtse violiste Janine Jansen is het festival uitgegroeid tot een aantrekkelijk en druk bezocht cultureel evenement met een hoog niveau. Jaarlijks trekt het festival ongeveer 9.000 bezoekers, van wie ruim de helft uit de provincie Utrecht. Vanwege de publieke aandacht en het typisch Utrechtse karakter van dit evenement werkt de provincie mee aan de editie van 2008 die van 26-30 december op verschillende locaties in de stad Utrecht wordt gehouden. Nieuw dit jaar is dat vlakbij Vredenburg/Leidsche Rijn een tent wordt gebouwd, waar voor en na de concerten diverse activiteiten plaatsvinden voor een breed publiek. Zo zijn er voorafgaand aan de concerten gesprekken met de artiesten door Paul Witteman en wordt dagelijks met bezoekers een luisterquiz gehouden.

Nieuw: concerten in provinciaal Paushuize
Onder de noemer 'Verborgen Talent' zijn er tijdens het festival dagelijks om 12 en 16 uur concerten door jong, Nederlands talent. De concerten worden gegeven in historische panden, zoals het Utrechtse Paushuize. Op zondag 28 december vinden daar twee concerten plaats. Paushuize - de voormalige ambtswoning van de Utrechtse commissarissen van de Koningin - wordt voor deze speciale gelegenheid aangeboden door de Provincie Utrecht. Het provinciebestuur zal als partner en gastheer van het Utrechtse festival op deze dag in Paushuize ook acte de présence geven.

Meer informatie: Kato Marijs, telefoon 030 258 3196