Gemeente Lelystad

Boom Entente Florale heeft definitieve plek bij Agora

De boom op het Stadhuisplein ter gelegenheid van de stedelijke groenwedstrijd Entente Florale heeft een definitieve plek gekregen, bij het Agoratheater.

De deelname aan Entente Florale is op 18 november afgerond door het planten van deze Vleugelnoot bij het theater, een mooie locatie voor deze mooie boom.

Derde plek

Dat Lelystad 3e is geworden bij de Nationale Groencompetitie Entente Florale, zal weinig mensen ontgaan zijn. De deelname begon in de lente 2008 met het planten van de Entente Floraleboom, de Pterocarya fraxinifolia of vleugelnoot, in een grote kist bij de entree van het Stadhuis.

Bij het planten waren alle mensen van binnen en van buiten de gemeente, die op de een of andere manier meegewerkt en meegedacht hebben aan en over de deelname aan Entente Florale, aanwezig als dank voor hun inzet.

Wat opgeleverd?

Wat heeft de deelname aan Entente Florale opgeleverd? Zoals gezegd een derde prijs en 1250,-. Maar vooral ook een betere samenwerking tussen mensen en afdelingen, een stuk saamhorigheidsgevoel én een juryrapport dat lovende woorden spreekt maar ook op een aantal minpuntjes de vinger legt. En daar hebben we als gemeente wat aan.

Verder zijn we ons weer eens te meer bewust van het bijzondere, groene karakter van Lelystad!

Nu ook Lelystad postzegels

De gemeente heeft ter gelegenheid van Entente Florale van vier groen- en natuurfotos postzegels laten maken met een frankeerwaarde van 0,44 euro. Ze zijn dus gewoon te gebruiken op brieven en kaarten en op die manier maakt heel Nederland op een bijzondere manier kennis met onze groene en natuurrijke stad.

De zegels zijn, in blokjes van 10 stuks, te koop bij het Infocentrum in de hal van het stadhuis. Het setje zegels is nu al een collectors - item! In het Infocentrum is gratis een setje van zes kaarten te krijgen, die een fraai beeld geven van hoe groen Lelystad is. Stuur een groene groet uit Lelystad met de speciaal ontwikkelde Entente Florale postzegels en ansichtkaarten!

---