Persberichten 18/11 middag

Regio, 18-11-2008

Duin- en Bollenstreek Pas op voor wisseltruc De politie waarschuwt voor personen die anderen geld afhandig proberen te maken door middel van een wisseltruc. De dieven vragen omstanders, bijvoorbeeld nabij winkels, of zij een twee euro munt kunnen wisselen. Wanneer men hierop ingaat en de portemonnee pakt om wisselgeld te zoek, is de persoon uiterst behulpzaam en zoekt mee in de portemonnee. Wanneer de persoon vertrokken is mist de aangesproken omstander geld uit zijn of haar portemonnee. Dit overkwam afgelopen dagen twee personen. Een bewoonster van Warmond werd maandag 17 november op de Van Leydenstraat aangesproken. Zij miste na de wisseltruc 50 euro. Een andere bewoonster, uit Oegstgeest, ontdekte vrijdag 14 november dat er 100 euro uit haar portemonnee was gestolen. Maandag 17 november ging een man uit Voorhout niet in op een verzoek van een persoon die later wegreed in een witte auto. De politie waarschuwt regelmatig voor dergelijke praktijken.

Waddinxveen Verdachten gehoord over omgooien brommobiel De politie heeft donderdagmiddag 13 november een 19 jarige Waddinxvener en zijn 17 jarige vriendin gehoord over het omgooien van een brommobiel. Een getuige had gezien hoe twee personen op woensdagavond 12 november de brommobiel die bij de sporthal aan de Wingerd geparkeerd stond op zijn kant gooiden. Naast dat er benzine uit het voertuig liep ontstond er lak en plaatschade. De getuige noteerde het signalement van de twee en het kenteken van de auto waarmee ze vertrokken. Beiden konden hierdoor worden aangehouden. Zij hebben bekend en zullen buiten een opgelegde boete ook de aangerichte schade moeten vergoeden. De twee hebben uit baldadigheid het voertuig omgegooid.

Reeuwijk Politie onderzoekt mishandeling De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 25 jarige Gouwenaar. De man werd tijdens een opstootje in een feesttent in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 november op de grond gegooid waarna hij door dezelfde persoon in zijn gezicht werd getrapt. De Gouwenaar liep hierdoor een gebroken kaak op.

--- einde berichten ---