Gemeente IJsselstein


Openbare urinoirs tegen wildplassen

Datum: dinsdag 18 november 2008
Door het ontbreken van een openbaar toilet wordt, vooral in het weekend, door het uitgaanspubliek in de openbare ruimte of tegen panden geplast.

De politie schrijft hiervoor bekeuringen uit. Dit lost het probleem echter niet op. Door de jongeren naar de openbare toiletten te verwijzen, wordt aan de ongewenste situatie van het wildplassen een einde gemaakt.
Vooruitlopend op het realiseren van twee openbare urinoirs creëert de gemeente in de binnenstad een tijdelijk voorziening. Met ingang van vrijdag 7 november komen er op de parkeerterreinen Vingerhoekhof en Koningshof twee verplaatsbare toiletten. De toiletten worden op vrijdag geplaatst en op maandag weer verwijderd en zijn dus in de weekenden voor het publiek beschikbaar.
De locaties zijn op advies van de wijkagent Binnenstad vastgesteld. De toiletten worden op diverse plekken op de parkeerplaatsen geplaatst om zo proefondervindelijk, in de periode dat de bouwaanvraag voor de definitieve voorziening loopt, te ervaren welke plek het beste voldoet.