FloraHolland


FloraHolland Plantendag: druk bezocht, veel discussie

FLORAHOLLAND, 18 november 2008 (persbericht) - `Samen werken aan succes' was het thema van de jaarlijkse Plantendag, die FloraHolland afgelopen donderdag organiseerde voor haar aanvoerders en exporteurs van planten. Vierhonderd aanwezigen kregen in Rijnsburg een interessant programma voorgeschoteld. Samenwerking - om de afzet en de consumptie van planten te bevorderen - stond daarin centraal. Naast informatie over de veilingdienstverlening bood het programma veel ruimte voor aanvoerders, exporteurs en veilingmedewerkers om met elkaar bij te praten.
De Plantendag werd geopend door Timo Huges, algemeen directeur. Hij schetste onder meer het palet van FloraHolland-diensten en het belang van samenwerking - juist nu - tussen kwekers, kopers en veiling. "Goede samenwerking is altijd zinvol, maar in de huidige situatie, met de financiële crisis en de te hoge kosten voor energie, wordt die samenwerking in de hele sector steeds meer noodzakelijk. Gelukkig is de sector altijd in staat geweest om goed samen te werken", aldus Huges.

Bestaande en nieuwe diensten
In de film `Van plant tot klant' werd een aantal bestaande diensten van FloraHolland toegelicht. Vervolgens discussieerden Plantendag-deelnemers onder leiding van dagvoorzitter Mark-Jan Terwindt, concernmanager FloraHolland Connect, over de behoefte van kwekers en kopers aan specifieke dienstverlening van FloraHolland. Tenslotte liet spreker Guido Thys (die zichzelf `bedrijfsverloskundige' noemt) de aanwezigen zien hoe bedrijven meerwaarde kunnen creëren bij de afzet van planten. Op een dienstenplein presenteerden accountmanagers, dienstenmanagers en andere medewerkers van FloraHolland een aantal bestaande diensten. Ook de behoefte van kwekers en klanten aan mogelijke nieuwe diensten werd hier geïnventariseerd. Een van de potentiële nieuwe diensten is kwaliteitscontrole op producten die via Kopen op Afstand worden gekocht voor klanten die buiten de veiling zijn gevestigd.

Fotobijschrift: Bezoekers aan de Plantendag praten met veilingmedewerkers over een van de vele diensten van FloraHolland.