Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Leidse Genomics Centra winnen de NGI Valorisation Award 2008

Publicatiedatum: 18 november 2008 | NIEUWSBERICHT Aandachtsgebieden: Research

Op het jaarlijkse Genomics Momentum, dat plaatsvond op 11 november in Rotterdam is de eerste NGI Valorisation Award ter waarde van 1 miljoen euro uitgereikt aan een gezamenlijke indiening van vijf NGI Genomics Centra in Leiden. De vijf centra zijn het Centre for Medical Systems Biology, Celiac Disease Consortium, Netherlands Metabolomics Centre, Netherlands Consortium for Healthy Ageing en het Forensic Genomics Consortium Netherlands.

De NGI Valorisation Award is een prijs waarmee het Netherlands Genomics Initiative (NGI) uitmuntende prestaties op het gebied van valorisatie wil belonen. Valorisatie, ofwel het benutten van onderzoeksresultaten, kent vele uitingsvormen. Daarom is aan de Award een jaarlijks thema verbonden. Voor dit eerste jaar was het thema `Excellence in structuring and managing technology transfer activities'.

De Leidse NGI Genomics Centra pakken valorisatie op een structurele wijze aan door onderling samen te werken en goed gebruik te maken van LURIS, het Technology Transfer Office van de Universiteit Leiden. Volgens de jury is de Leidse aanpak een goed geoliede machine die al aansprekende resultaten heeft opgeleverd, en een rolmodel voor hoe wetenschappelijk onderzoek vertaald kan worden in `benefits for society'. Namens de centra nam prof. dr. Gert-Jan van Ommen, directeur van het Centre for Medical Systems Biology, de prijs in ontvangst.