Gemeente Nieuwegein


* parkeergarage cityplaza feestelijk heropend

Parkeergarage Cityplaza feestelijk heropend

dinsdag, 18 november 2008

Afbeelding kunstwerk Carla Breuer wethouder van kunst en cultuur heropende afgelopen zaterdag 15 november de vernieuwde parkeergarage onder winkelcentrum Cityplaza te Nieuwegein. Bijzonder is hierbij de beeldende kunst en geluidssculptuur in deze openbare ruimte.

Nieuwegein bouwt aan een nieuwe binnenstad. Tijdens de bouw blijven de winkels gewoon open. Goede parkeervoorzieningen zijn dan onontbeerlijk. Om tijdens alle bouwactiviteiten die de komende jaren plaatsvinden de bezoekers van de binnenstad ook op parkeergebied goed te faciliteren, is de bestaande parkeergarage onder Cityplaza opgeknapt. Er is veel zorg besteed aan een betere afwerking en meer verlichting in de garage.

De gehele garage is geschilderd. De opgangen naar Cityplaza zijn geaccentueerd met lichtwanden in oranjeachtige tinten. Om iedere opgang een eigen identiteit te geven en meer sfeer te brengen in de garage is gebruik gemaakt van beeldende kunst. Een hoger lichtniveau, de kleur en de beeldende kunst op de lichtwanden leiden de voetganger als het ware vanzelf het winkelcentrum in. Om de auto eenvoudig terug te vinden zijn rijnummers geĂŻntroduceerd. Ook voor de automobilist is een duidelijke bewegwijzering ontworpen. Uit oogpunt van veiligheid zijn er voor de voetgangers voetgangerspaden aangelegd. Tot slot zijn daar waar nodig extra lichtarmaturen opgehangen om het lichtniveau in de gehele garage te verbeteren.