Nieuwe Raad van Toezicht en Raad van Beheer bij CAS; Bedrijf nu klaar voor verdere internationale groei

18/11/2008 17:36

PR Newswire

KAISERSLAUTERN, Duitsland, ATLANTA en SYDNEY, Australië, November 18 /PRNewswire/ --
- Herstructurering van CAS van GmbH tot AG

CAS AG, vooraanstaand internationaal leverancier van beheeroplossingen voor de vraagzijde te behoeve van de consumentenproductenbranche, heeft vandaag bekendgemaakt dat zij haar Bedrijf heeft geherstructureerd van GmbH (Gesellschaft mit beschrankter Haftung) tot AG (Aktiengesellschaft). In navolging van de wettelijke voorschriften in Duitsland voor een AG heeft CAS onder andere een Raad van Toezicht, een Raad van Beheer en nieuwe categorieën van bedrijfsaandeelhouders ontwikkeld en geïmplementeerd. CAS voldoet nu aan alle vereisten.

"De bekendmaking van vandaag betekent een belangrijke mijlpaal voor CAS," aldus Stefan W. Joneck, wereldwijd CEO van CAS. "In de loop van de 23-jarige geschiedenis van CAS hebben we een sterke reputatie opgebouwd als het toonaangevende bedrijf op het gebied van beheeroplossingen voor de vraagzijde ten behoeve van de consumentengoederenbranche. Het besluit van CAS tot herstructurering van de bedrijfsvorm tot AG onderstreept onze strategische visie, ons leiderschap binnen de branche, en onze toewijding aan onze klanten, partners en medewerkers. We gaan door met het versterken van ons aanbod van producten en diensten, het uitbreiden van onze teams en activiteiten wereldwijd, en het voorbereiden van het bedrijf op toekomstige transactionele ondernemingen."

Om te voldoen aan de vereisten voor de bedrijfsvorm AG heeft CAS de volgende kopstukken uit de branche voorgedragen voor de Raad van Toezicht:


-- Senator e.h. Klaus-Dieter Laidig (voorzitter van de Raad van Toezicht): ervaren bestuurder met een lange carrière, van functies in het bankwezen tot aan een succesvol leiderschap bij Hewlett Packard. Hij was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de commerciële computeractiviteiten van het bedrijf in Europa en vervulde de functie van Geschäftsführer bij Hewlett-Packard Duitsland. Naast de andere directiefuncties die hij heeft vervuld, was Dhr. Laidig van 1996 tot 2003 lid van de Raad van Toezicht bij SAP. Op dit moment is Klaus-Dieter Laidig is managing partner van Laidig Business Consulting GmbH.


- Senator e.h. Dr. h.c. Hans-Werner Hector: was medeoprichter en lid van de Raad van Bestuur van SAP AG. Van 1992 tot juni 1995 fungeerde hij als CEO, president en vice-voorzitter van de Amerikaanse dochter van SAP, SAP America, Inc. Hij heeft een belangrijke rol vervuld bij de groei van SAP AG van een startende onderneming tot aan het internationale beursgenoteerde succesbedrijf dat het bedrijf nu is - de op twee na grootste onafhankelijke softwareleverancier ter wereld, en marktleider op het gebied van standaard bedrijfssoftwaretoepassingen. Hij is al aan CAS verbonden sinds 1999.


-- Prof. Dr. Hans-Jorg Bullinger (waarnemend voorzitter van de Raad van Toezicht): eminent hoogleraar Industriële Wetenschappen en Arbeidsleer in Duitsland. Prof. Bullinger heeft zich professioneel toegewijd aan het helpen van bedrijven bij het binnenhalen van de vruchten van echte innovatie. Tegenwoordig is hij een gerespecteerde gedachtenleider en dient hij als President van de Fraunhofer-Gesellschaft, het grootste onderzoeksinstituut dat zich richt op de bevordering van innovatie binnen particuliere en openbare ondernemingen.


-- Matthias K. Joneck: de internationale Chief Technology Officer van CAS, die leiding geeft aan de productontwikkelingsactiviteiten van het bedrijf in Europa en de V.S. Dhr. Joneck beschikt over ruim 30 jaar ervaring op het gebied van softwaretechniek en meer dan 18 jaar ervaring op het gebied van technische adviesverlening.


-- Wolfgang Schlachter: heeft meer dan 20 jaar ervaring als onafhankelijke belastingadviseur en 9 jaar ervaring als bestuurspartner van misch + schlachter gmbh steuerberatungsgesellschaft in Zweibrucken. De laatste 20 jaar is Dhr. Schlachter actief geweest als belastingadviseur bij CAS en andere familiebedrijven. Zijn adviezen zijn gericht op de opzet en implementatie van strategische belastingoplossingen, belastingplanning, bedrijfsadvies en internationale boekhouding.


- Dr. Andreas Wiedemann: dhr. Wiedemann adviseert al meer dan tien jaar lang familiebedrijven bij de beantwoording van conceptionele vragen betreffende successieplanning, bedrijfsherstructurering, fusies en overnames, en algemene aandelen- en kapitaalmarkten. Hij is een van de partners in het notariskantoor Hennerkes, Kirchdoerfer en Lorz.

Binnen de nieuwgevormde bedrijfsstructuur zullen de volgende CAS-functionarissen dienen in de Raad van Beheer van CAS: Stefan W. Joneck, wereldwijd CEO; Matthias K. Joneck, wereldwijd CTO; Todd Fryburger, CEO Noord-Amerika; Markus Hoffman, President APAC; Henning Fromme, President EMEA; Adrian Goodliffe, GVP Verkoop; Andreas Umhauer, GVP Financiën, Dr. Andreas Enders, GVP Product Marketing; en Kathryn Gramling, GVP Corporate Marketing.

Eerder dit jaar breidde CAS haar activiteiten uit, waarbij diverse ervaren krachten uit de consumentenbranche werden benoemd op belangrijke managementposities, waaronder Davis Bennett, VP Services Noord- en Zuid-Amerika; Addie Bourne, VP Marketing Noord- en Zuid-Amerika; Stephen Fowler, VP Verkoop EMEA; en Anthony Bigornia, VP Productstrategie. CAS kondigde onlangs tevens haar CAS Global Services en CAS Alliances Program aan, ter versteking van samenwerkingsverbanden op het gebied van IT-implementatie.

Over CAS
CAS is een vooraanstaande internationale leverancier van managementoplossingen voor de vraagzijde ten behoeve van de
consumentenproductenbranche. Met meer dan 20 jaar specifieke ervaring binnen de branche, beschikt CAS over ongeëvenaarde expertise op het gebied van de levering van oplossingen voor het beheren van winstgevende groei over de gehele breedte van de klantgerichte onderneming. Om dit te bereiken ondersteunt de CPWerx(TM) oplossing een architectuur van meerdere niveaus van transactie-, analyse- en optimalisatietechnologie. Door ondersteuning van closed-loop bedrijfsprocessen, biedt CPWerx geïntegreerde oplossingen om te voldoen aan de strengste vereisten van de bedrijfstak -- waaronder Trade Promotion Management, Field Sales Management en Category Management. Tot de CAS-klanten behoren vooraanstaande producenten van consumentenproducten als Beiersdorf, Campbell Soup Company, Coty, Danone, Dr. Oetker, Electrolux, Henkel, InBev en Molson Coors. CAS heeft een internationaal hoofdkantoor in Duitsland en bijkantoren in Noord-Amerika, Europa, Azië en Australië. Zie www.casrealresults.com voor meer informatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: CASPR@ruderfinn.com

CAS PR, +1-212-715-1613, CASPR@ruderfinn.com






-