Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 18-11-2008

Poolse dronken bestuurder rijdt door na verkeersongeval

BREDA: De politie heeft maandag aan het eind van de middag op de Hondsdonk een 23-jarige Poolse man aangehouden die was doorgereden na een verkeersongeval. Bovendien bleek de bestuurder onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 655 ugl. De verdachte reed met zijn auto over de Backer en Ruebweg, daar drukte hij een VW-Golf in de berm. Een 29-jarige man uit Etten-Leur zag het ongeval gebeuren en reed achter de veroorzaker aan en waarschuwde de politie. Hij heeft een boete van 300 euro voor het ongeval en 700 euro voor het rijden onder invloed gekregen.

Agent in burger en medewerker OM betrappen winkeldief op heterdaad

BREDA: Gistermiddag is in een warenhuis aan de Karrestraat een 40-jarige Bredanaar betrapt op winkeldiefstal. Een agent in burger en een medewerker van het Openbaar Ministerie zagen dat een man een blauw vest van een kledingrek pakte en dit over zijn eigen kleding trok. Vervolgens liep hij in de richting van de uitgang. Net voordat hij naar buiten liep pakte hij nog een vest van een uitstaltafel. Hij verliet de winkel zonder de kledingstukken te betalen. Hij werd buiten tegengehouden. De vesten hebben een verkoopwaarde van 79.90 euro. De verdachte is in verzekering gesteld.

Man gewond bij eenzijdig ongeval

ULVENHOUT: Maandagmiddag gebeurde er een eenzijdig ongeval op de Rijksweg A58. Een 35-jarige man uit Oosterhout reed in een trekker met oplegger, komende uit de richting Antwerpen. Hij verloor de controle over het voertuig. De vrachtwagen kantelde en belandde in de berm. Omstanders haalden de bestuurder uit zijn voertuig. Hij is met hoofdletsel en vele schaafwonden naar het Amphia Molengracht
overgebracht.

Hennepkwekerijen geruimd

ETTEN-LEUR: De politie trof maandagmiddag een hennepkwekerij aan in een woning op de Klaverweide. De politie stelde een onderzoek naar de woning in naar aanleiding van een anonieme melding. Er werden 77 volwassen planten en 115 stekjes aangetroffen. De hennepkwekerij is geruimd. De 39-jarige bewoner van het pand is aangehouden en verhoord. Hierna is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

BREDA: De politie kreeg dinsdagochtend melding dat er een deur van een woning aan de Bernard de Wildestraat open stond. Bij aankomst bleek er braakschade aan de deur te zijn. In de woning was niemand aanwezig. Wel was in meerdere vertrekken van de woning een hennepkwekerij met 300 hennepplanten ingericht. De kwekerij is geruimd. Essent is ter plaatste geweest in verband met het buiten de meter om afnemen van stroom. De woningbouwvereniging heeft het slot van de deur laten vervangen.

Agressieve winkeldievegge mishandelt winkelbediende

BREDA: De politie hield dinsdag een 31-jarige vrouw uit Breda aan voor mishandeling van een winkelbediende. De winkelbediende zag twee personen, een man en een vrouw, in de winkel aan de Ginnekenstraat rondlopen waarvan ze het vermoeden had dat ze iets wilde wegnemen. Ze hield het tweetal in de gaten. De vrouw vertelde niet rustig te kunnen winkelen als ze zo in de gaten werd gehouden. Toen het personeelslid zei dat dit kon werd de vrouw verbaal agressief. Ze gooide en sloeg vervolgens met winkelwaar. De vrouw pakte de medewerkster bij haar haren en werkte haar tegen de grond en gooide haar tegen stellingen in de winkel aan. De vrouw is aangehouden en overgedragen aan de politie. Deze stelde de vrouw in verzekering. In de tassen die de vrouw bij zich had bleek gestolen waar, uit onder andere speelgoedwinkels, te zitten. Van hen zal aangifte worden opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 18-11-2008 17:27 | © Regio Midden en West Brabant |