Ministerie van Buitenlandse Zaken

Verhagen met jongeren op werkbezoek in Marokko en

18 nov 2008 | Minister Verhagen heeft vandaag kennis gemaakt met zes jonge professionals die hem komende week zullen vergezellen op een werkbezoek aan Marokko en Algerije.
Minister Verhagen met de young professionals

Tijdens het bezoek voert minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) besprekingen met zijn Marokkaanse en Algerijnse ambtgenoten, andere ministers, maar ook met mensenrechtenexperts en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en bedrijven.

Op deze manier wil minister Verhagen jongeren meer inzicht geven in het buitenlandse beleid. `Ik vind het belangrijk dat de jongeren hun ervaringen en inzichten met mij, maar vooral met anderen in Nederland delen.'

De groep van zes jonge professionals - een bankier, een advocaat, een curator van een museum, een promovendus in het recht, en twee werknemers uit de energiesector - werd geselecteerd uit ongeveer 200 aanmeldingen na een oproep op internet. Ze zullen een aantal afspraken met de minister meelopen, en daarnaast zelf gesprekken voeren met Marokkaanse en Algerijnse organisaties en leeftijdgenoten.

Minister Verhagen neemt regelmatig jongeren mee tijdens werkbezoeken. Zo reisden er eerder scholieren en studenten mee naar Israël en de Palestijnse gebieden, Sudan, en de VN-mensenrechtenraad in Genève.
* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl