Gemeente Heerhugowaard


Project Kleppen Dicht

Nominaties voor landelijke prijzen

Drie Heerhugowaardse buurtprojecten zijn genomineerd voor landelijke prijzen: de projecten 'Kleppen Dicht' en het 'Mussenproject' in de Rivierenwijk en het 'Zwaluwproject' in Stad van de Zon.

Stadsvogelprijs
Bij het mussenproject in de Rivierenwijk ging het niet alleen om het terugbrengen van de huismus in de stad, maar ook om de sociale samenhang in de wijk te vergroten. Bewoners en kinderen gingen samen aan de slag met het maken van vogelhuisjes.
Bij het zwaluwproject in Stad van de Zon ging het erom om zwaluwen weer een âhuisâ te geven, na de sloop van een stolpboerderij aan de Middenweg waar veel zwaluwen hun nest hadden. Bewoners konden zwaluwkasten kopen en die ophangen aan garages en in schuren. De Heerhugowaardse projecten strijden met projecten in Terneuzen en Zoetermeer om de Stadsvogelprijs. De uitslag is op 4 december.

Kleppen dicht
Zelfgemaakte gedichten op brievenbussen. Als mensen die bij elkaar zien, ontstaat er vanzelf contact omdat ze er met elkaar over aan de praat raken. En de sociale contacten konden in de Rivierenwijk wel een duwtje in de rug hebben. Dat was het uitgangspunt van het kunstproject âKleppen dichtâ dat in 2007 in de Rivierenwijk is georganiseerd. Volwassenen en kinderen sloegen gezamenlijk aan het dichten. Uit die gedichten konden wijkbewoners de tien âmooiste, leukste, ontroerendsteâ kiezen. Die zijn gegraveerd op brievenbussen en vervolgens gratis aan wie dat wilde uitgedeeld. Ruim 250 huizen hebben nu en gegraveerde brievenbus in hun deur.
Heerhugowaard strijdt op 27 november met Breukelen en Enschede om de LPB-Award 2008.

18-11-2008