Tweede Kamer der Staten Generaal

Tweede Kamerlid Ormel benoemd tot vice-president van de NAVO Parlementaire Assemblée

Tweede Kamerlid H.J. Ormel (CDA) is benoemd tot vice-president van de NAVO Parlementaire Assemblée. De benoeming had plaats tijdens de 54e bijeenkomst van de Assemblée, die werd gehouden van vrijdag 14 tot dinsdag 18 november 2008 in Valencia, Spanje. De heer Ormel is, sinds het vertrek van oud-Tweede Kamerlid
Y. van Gennip, voorzitter van de Nederlandse delegatie van de beide Kamers naar de Parlementaire Assemblée.

Tijdens deze vergadering is tevens het Tweede Kamerlid R. Knops (CDA) benoemd tot vice-voorzitter van de `Sub-committee on Future Security and Defence Capabilities'. Het Eerste Kamerlid S.J. Van Driel (PvdA) is benoemd tot algemeen rapporteur van de `Economics and Security Committee'.

De Parlementaire Assemblée van de NAVO bestaat uit driehonderd parlementariërs, onder wie invloedrijke politici, congresleden en senatoren uit Europa en de Verenigde Staten. In de Assemblée wisselen de parlementariërs van gedachten over veiligheidsonderwerpen die de NAVO aangaan. Zondag 16 november 2008 is onder leiding van het Tweede Kamerlid A. Eijsink (PvdA) gesproken over `Vrouwen in de strijdmachten'.