Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

CO2 besproken in commissie en raad Barendrecht

In november en december komt in twee commissievergaderingen en een raadsvergadering de moge- lijke CO2 opslag in de gemeente Barendrecht aan de orde. Op dinsdag 18 november is de voorzitter van de m.e.r. commissie aanwezig bij de oriënterende commissie Ruimte. Tevens wordt hier een pre- sentatie gehouden over risicocommunicatie in het kader van het CO2 project. Op 2 en 15 december wordt het toetsingskader besproken in respectievelijk de commissie Ruimte en de raadsvergadering.

M.e.r. commissie en VER
De m.e.r. commissie toetst de Milieueffectrapportage die Shell verplicht is in te dienen bij de aanvraag van de vergunningen voor het CO2 project in Barendrecht. De voorzitter van de Commissie voor de m.e.r. zal op 18 november in de commissie Ruimte een presentatie geven over de werkwijze van zijn commissie. Ook wordt in die commissievergadering een presentatie gegeven over risicocommunicatie voor de CO2 opslag.

Toetsingskader
Op dit moment legt de gemeente de laatste hand aan het toetsingskader. Zaken die hierin meegenomen worden zijn geologie, veiligheid, risicoanalyse, waardeverandering woningbestand, juridische zaken en moni- toring. Op basis hiervan kan de gemeente een afgewogen beslissing nemen over dit project. Het toetsings- kader wordt op 2 december besproken in de commissie Ruimte en op 15 december in de raadsvergadering.

Gemeentelijk standpunt
In het CO2 project is door de gemeente nog geen standpunt ingenomen. Pas nadat alle vragen van de ge- meente omtrent dit project zijn beantwoord zal de gemeente zich uitspreken voor of tegen deelname aan de opslag van CO2. Dit zal niet eerder zijn dan voorjaar 2009.

De raads- en commissievergaderingen zijn openbaar en kunnen door iedereen worden bijgewoond.

Noot voor de redactie,