Ingezonden persbericht


Dinsdag 18 november in World's Untold Stories

TIPPING POINT

Omslagpunt in klimaat door smeltend ijs

World's Untold Stories reist naar de Poolcirkel waar het terugtrekken van het ijs reden voor wetenschappers is om alarm te slaan. Aan boord van een ijsbreker van de Canadese kustwacht onderzoek het team of het smeltende zee ijs een omslagpunt (Tipping Point) zal blijken in het snel veranderende klimaat. In de documentaire is te zien hoe de ijsbeer zich aanpast aan zijn krimpende territorium en hoe de klimaatveranderingen van invloed zijn op het ontstaan van extreme weersituaties. De Poolreis neemt ons mee naar de fabelachtige Noordwestelijke Doorvaart en onderzoekt de scheepvaartroutes die zouden kunnen ontstaan, waarbij de markten van China en Europa verbonden zouden worden. Voor sommige staten betekent het smelten van het ijs een kans, omdat mogelijk olie- en gasvoorraden ter beschikking komen die altijd onder het ijs gelegen hebben.

World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over het lot van de zwakkeren in de maatschappij en mysterieuze zaken worden onthuld.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie. Het programma duurt een half uur.

World's Untold Stories: "Tipping Point" duurt een half uur en wordt uitgezonden op:

Dinsdag 18 november om 19.30 uur

Zaterdag 22 november om 14.30 uur en 18.30 uur

Zondag 23 november om 20.30 uur

Noot voor de redactie (