Gemeente Bronckhorst
---
Gemeente Bronckhorst houdt speciale handhavingsdag op 18 november a.s.

Om de handhavingstaken zo goed en efficiënt mogelijk uit te kunnen voeren zijn samenwerking en afstemming belangrijk, met collega's, maar ook met externe partijen als de politie, brandweer en het waterschap. Om hier de aandacht eens extra op te vestigen, organiseert de gemeente op 18 november a.s. een speciale handhavingsdag in Bronckhorst. Doelen zijn onder andere de handhavingssamenwerking te intensiveren en optimaliseren en kennisoverdacht. Verder krijgen de bezochte bedrijven zo meer op het netvlies dat de samenwerking bestaat. De meeste controles vinden plaats in het buitengebied van Zelhem en de industerreinen in Vorden en Zelhem. De gemeente en haar partners controleren onder meer op het strijdig gebruik van gebouwen en gronden, illegale bedrijven en gebouwen, verbranden en storten van afval, toezicht op lozingen, illegaal parkeren, verkeersveiligheid en illegaal (ver)bouwen. In totaal doen circa 35 handhavers van de gemeente, brandweer, politie en waterschap mee aan de controles op deze dag. Burgemeester Aalderink, verantwoordelijk voor handhaving zegt: "Het samenwerken met andere instanties is belangrijk, de uitvoering van controles verbetert erdoor."

Geachte persrelatie,

Het is mogelijk mee op pad te gaan met de handhavers op deze dag. Heeft u hierin interesse, dan kunt contact opnemen met onderstaande.

Hengelo (Gld), 11 november 2008

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --