Gemeente Oldebroek


Inspraak nota en verordening burgerparticipatie maatschappelijke ondersteuning (Wmo-raad)

In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is in artikel 11 en 12 geregeld dat de gemeente inwoners moet betrekken bij de voorbereiding van het beleid over maatschappelijke ondersteuning. Hoe dit in onze gemeente gaat, is vastgelegd in de nota en de verordening burgerparticipatie maatschappelijke ondersteuning.

In de nota Burgerparticipatie en maatschappelijke ondersteuning is het beleid voor het meedenken door burgers uitgewerkt. De nota vormt de basis voor een nieuwe verordening burgerparticipatie maatschappelijke ondersteuning, die de Verordening cliëntenparticipatie 2004 vervangt. Vervanging is nodig, omdat de Wmo betrekking heeft op àlle inwoners en het brede terrein van wonen, welzijn en zorg en niet alleen op sociale- en gehandicaptenvoorzieningen.

In de verordening is de instelling van een adviesraad maatschappelijke ondersteuning (wmo-raad) geregeld. Ook is daarin onder andere vastgelegd wat de doelstelling en taken van de wmo-raad zijn, hoe deze is samengesteld, wat de werkwijze is en welke faciliteiten aan de wmo-raad geboden worden.

Iedereen in deze gemeente die een belang heeft bij deze verordening kan zijn of haar zienswijze schriftelijk kenbaar maken tot uiterlijk 15 december 2008 bij het college van burgemeester en wethouders. Ook kan de zienswijze mondeling naar voren worden gebracht tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Hiervoor moet u vooraf een afspraak maken met dhr. L. van Beek van de afdeling Samenleving, telefoon (0525)638 208. Van elke zienswijze maakt de gemeente een verslag.

De nota en verordening liggen tijdens openingstijden voor een ieder kosteloos ter inzage in het gemeentehuis in Oldebroek en het Dorpskantoor in Wezep. Tegen betaling van de kosten kunt u een afschrift van de verordening krijgen.