Gemeente Oldebroek


Gemeenteraad wil ontwikkelingssamenwerking in Oldebroek blijven stimuleren

In de gemeente Oldebroek is subsidie beschikbaar voor activiteiten in ontwikkelingslanden. Voorheen heeft de stichting OSO de subsidie voor de gemeente verdeeld. De stichting OSO is dit jaar opgehouden te bestaan. U kunt aanvragen nu direct bij de gemeente indienen.

Het college van de gemeente Oldebroek vindt het belangrijk dat de gemeente bijdraagt aan de bewustwording onder de Oldebroekse bevolking. Mensen in ontwikkelingslanden hebben het vaak slecht. Het college wil ook een steentje bijdragen en doet dat door particuliere initiatieven te ondersteunen door hen te subsidiëren. Het college koppelt aan de subsidie de voorwaarde dat er over een activiteit van een ontwikkelingsproject voorlichting wordt gegeven op scholen of andere bevolkingsgroepen uit de gemeente. De gemeenteraad heeft hier onlangs mee ingestemd.

De richtlijnen voor het verkrijgen van een subsidie staan in de Algemene subsidieverordening van de gemeente Oldebroek en in de beleidsregels. In het verleden heeft stichting OSO de voorwaarden opgesteld waaraan een activiteit of project moest voldoen. Omdat de gemeente nu de aanvragen in behandeling neemt, was het nodig om ook het beleid hierop aan te passen. Om die reden heeft de gemeenteraad van de gemeente Oldebroek op 4 november 2008 besloten om artikel 10 van de beleidsregel welzijn: opbouwwerk aan te passen. In deze beleidsregel kunt u de voorwaarden vinden waar u als instelling aan moet voldoen om in aanmerking voor subsidie te komen. Voor de volledige inhoud van beleidsregels verwijzen wij u naar de website van de gemeente www.oldebroek.nl.

Mocht u vragen hebben over ontwikkelingssamenwerking of het aanvragen van subsidie, dan kunt u contact opnemen met afdeling Samenleving via telefoonnummer (0525) 638200.