Gemeente Oldebroek


Burgerjaarverslag Oldebroek weer bij beste 10

De jury van de prijs voor het burgerjaarverslag schrijft: "Het burgerjaarverslag 2007 van de gemeente Oldebroek is één van de beste dit jaar en is net als vorig jaar een gedegen document. Op de leesbaarheid en vormgeving is weinig aan te merken".

Met 7,67 van de maximaal te behalen 9 punten eindigde Oldebroek opnieuw in de top 10 van beste burgerjaarverslagen van gemeenten in Nederland. Daarmee staat zij tussen grote gemeenten, zoals winnaar Rotterdam, Amersfoort, Eindhoven en Nijmegen.

Deskundige jury
Deze zomer nodigde onderzoeksbureau SGBO alle Nederlandse gemeenten uit om hun burgerjaarverslag van 2007 te laten beoordelen. 45 gemeenten durfden hun burgerjaarverslag op te sturen. Een deskundige jury beoordeelde de inzendingen op vier onderdelen: leesbaarheid, vormgeving, burgerparticipatie en dienstverlening.

Score
Op het onderdeel leesbaarheid scoorde Oldebroek maximaal en op het onderdeel vormgeving bijna. Ook op de thema´s dienstverlening en burgerparticipatie was de beoordeling goed. Wel vindt de jury dat de gemeente de doelen van burgerparticipatie beter kan beschrijven. Het thema dienstverlening moet nog wat completer beschreven worden. De opmerkingen van de jury gebruikt de gemeente voor het verbeteren van het volgende burgerjaarverslag.

Meer informatie
In de afgelopen zomer ontvingen verenigingen en instellingen in de gemeente een exemplaar van het burgerjaarverslag 2007. Daarmee informeerde burgemeester Zielhuis hen over de activiteiten van de gemeente Oldebroek in 2007. Iedereen kan het burgerjaarverslag bekijken op www.oldebroek.nl onder 'Snel naar'. Daar staat ook een samenvatting van het juryrapport van de SGBO.