12Register wordt noodgedwongen Realtime Register

18/11/2008 06:30

Realtime Register

Zwolle, 18-11-2008

Het Zwolse bedrijf 12Register heeft haar handels- en domeinnaam vanaf 15 november jl. noodgedwongen gewijzigd in Realtime Register. Volgens Realtime Register vind haar Amerikaanse branchegenoot Register.com dat 12Register teveel lijkt op haar eigen handelsnaam en, gezien de activiteiten op hetzelfde gebied plaatsvinden, daarmee inbreuk maakt op haar merkrecht.

Tot een internationale rechtszaak heeft Realtime Register het niet laten komen, aangezien daar honderdduizenden euro's mee gemoeid zouden zijn en de advocaten van Register.com onvermoeid met nieuwe argumenten aan bleven komen. "Voor een Nederlands bedrijf dat pas een paar jaar aan de weg timmert is het onmogelijk om een stap verder te gaan, daar hebben we simpelweg de middelen niet voor." aldus Peter Langenkamp, medeoprichter van Realtime Register (www.realtimeregister.com).

Allereerst maakte Realtime Register volgens de Amerikaanse reus misbruik van haar merknaam Register.com door middel van het zogenaamde typosquatting: het opzettelijk meeliften op haar succes door de domeinnaam 12register.com - volgens Register.com een tikfout van hun gedeponeerde merknaam - te gebruiken. "Wij hebben echter met hele andere redenen gekozen voor die bedrijfsnaam. Als jonge partij tussen grote aanbieders moet je iets doen om op te vallen, en daarom begon onze handelsnaam met een cijfer waardoor we bovenaan kwamen te staan in belangrijke deelnemerslijsten over de hele wereld. Daarnaast spreek je het uit als 'One-two-register' wat wil zeggen dat een registratie bij ons binnen een paar handelingen voltooid is."

De belangrijkste reden om voor die naam te kiezen was dus wel degelijk vanuit marketingoogpunt maar, zo zegt Langenkamp: "Onze nieuwe naam 'Realtime Register' beschrijft ook uitstekend waar wij voor staan en wat wij onze klanten kunnen bieden, namelijk een live registratiesysteem voor vele domeinnaamtypes. We laten ons niet uit het veld slaan, wij hebben binnen een paar jaar tijd al veel enthousiaste klanten mogen verwelkomen van over de hele wereld. Men weet ons nu ook te vinden zonder dat we daarvoor guerrilla trucs uit moeten halen."





http://www.realtimeregister.com