Gemeente Rotterdam



Foutgeparkeerde fietsen verwijderd noordkant Rotterdam CS

Fiets verdwenen? Geen paniek, hij hoeft niet gestolen te zijn. Vanaf maandag 17 november jl. zijn teams van Stadstoezicht begonnen met het verwijderen van foutgeparkeerde fietsen aan de noordzijde van het Centraal Station.

Na een waarschuwingsperiode startte Stadstoezicht afgelopen maandag, 17 november, met het verwijderen van foutgeparkeerde fietsen aan de noordzijde (achterkant) van het Centraal Station Rotterdam. Ruim honderd fietsen werden weggehaald en vervoerd naar het fietsendepot aan de Ammanstraat.

Ophalen verwijderde fietsen

Een foutgeparkeerde fiets is een fiets die buiten een van de fietsrekken geparkeerd staat. Een verwijderde fiets kan tegen betaling opgehaald worden van maandag tot en met vrijdag van 9.00 16.00 uur bij het fietsendepot aan de Ammanstraat 24. De fiets blijft daar tot 13 weken na verwijdering gestald. Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs, passende sleutels en het bedrag van 20,00 kan de verwijderde fiets opgehaald worden.

De verbodsborden op het Proveniersplein en halverwege de Spoorsingel en de Stationssingel geven informatie op de plaats zelf.

Strenger toezicht
De actie moet tot minder overlast leiden van omgevallen of slecht geparkeerde fietsen. Buurtbewoners rondom de fietsenstalling hebben de deelgemeente Noord al meerdere malen gevraagd om beter toezicht te houden op het stallen van fietsen aan de noordkant. Met de uitbreiding van het aantal fietsenrekken is nu ook een strenger toezicht mogelijk op fout geparkeerde fietsen.