Air Mauritius geeft haar imago een nieuwe impuls met de onthulling van een nieuwe visuele identiteit

18/11/2008 09:06

PR Newswire

PORT LOUIS, Mauritius, November 18 /PRNewswire/ -- Air Mauritius heeft vandaag haar nieuwe visuele identiteit onthuld, dat onder andere een gemoderniseerd en levendig logo omvat dat staat voor de nieuwe ambities van de luchtvaartmaatschappij. Een "Paille en Queue", de mythische tropische vogel die vol energie door de lucht zweeft, voorziet de nationale luchtvaartmaatschappij van een nieuwe impuls. Dit is een vervolg op het proces dat is begonnen met het vernieuwde ontwerp van de cabine en uniformen.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20081117/328441 )

Op 1 juli rondde de luchtvaartmaatschappij de aanpassingen van al haar middellange-afstand en lange-afstand vliegtuigen af en introduceerde een nieuwe indeling van de cabines. Een nieuw, warmer cabineontwerp geeft de passagiers zodra ze aan boord stappen een Mauritiaans gevoel. In oktober introduceerde het bedrijf nieuwe uniforms. Een vernieuwd Kestrel Frequent Flyer-programma werd in april al geïntroduceerd. De luchtvaartmaatschappij heeft daarnaast haar internationale samenwerkingsverbanden versterkt waardoor het haar passagiers meer bestemmingen en meer vluchten kan aanbieden en de status van Mauritius als knooppunt in de Indische Oceaan kan verbeteren.

Deze drang naar de verbetering van ons aanbod krijgt vandaag met de onthulling van onze nieuwe visuele identiteit een nieuwe betekenis. Als nationale luchtvaartmaatschappij van de Republiek van Mauritius is Air Mauritius de levenslijn en het vlaggenschip van het land. De nieuwe versie van het logo is een natuurlijke evolutie die overeenkomt met het streven van de luchtvaartmaatschappij naar moderniteit, verfijning en vriendelijkheid.

"De Paille en queue wordt al sinds de oprichting van Air Mauritius met het bedrijf geassocieerd. Het symboliseert de nationale
luchtvaartmaatschappij in het hart en de gedachten van alle Mauritiers. Daarom hebben we besloten dit icoon te behouden en het een nieuwe, dynamische look te geven. Het nieuwe logo en de nieuwe visuele identiteit staan voor de vier strepen van onze nationale vlag als een duidelijke demonstratie van de sterke band tussen het bedrijf en het land. Deze nieuwe visuele identiteit zal geleidelijk geïntroduceerd worden op onze vliegtuigen en communicatiemiddelen," zei Manoj R.K. Ujoodha, G.O.S.K., algemeen directeur van Air Mauritius eerder vandaag tegen de pers tijdens een presentatie van de nieuwe bedrijfsidentiteit in de aanwezigheid van de voorzitter van de raad, Dhr. Sanjay Bhuckory.

In de afgelopen jaren heeft Air Mauritius het niet makkelijk gehad door factoren zoals het openstellen van de luchttoegang waardoor er meer ruimte ontstond voor concurrentie en de druk op de kosten veroorzaakt door hoge olieprijzen en onstabiele buitenlandse wisselkoersen. De nationale luchtvaartmaatschappij Air Mauritius zette deze uitdagingen om in groeimogelijkheden en nam deel aan een veranderingsproces dat ontworpen is om de leiderschapsrol van de luchtvaartmaatschappij in de regio te versterken en het groeiobjectief van de toeristenindustrie, twee miljoen bezoekers op middellange termijn, te ondersteunen. De luchtvaartmaatschappij blijft ook toegewijd aan haar rol als levenslijn en zal haar aanbod aan blijven passen aan de verwachtingen van klanten.

Over Air Mauritius:

Air Mauritius is de nationale luchtvaartmaatschappij van Mauritius. Het bedrijf werd opgericht in 1967 en vliegt met een vloot van 5 A340-300 Airbus-vliegtuigen, 2 A340-300E Airbus-vliegtuigen, 1 Airbus A330-200, 2 A319 en 2 ATR 72-500-vliegtuigen naar meer dan 24 bestemmingen op 4 continenten. In het afgelopen financiële jaar vervoerde Air Mauritius 1,3 miljoen passagiers. Dat betekent dat meer dan 55% van de passagiers gebruik maakte van de internationale luchthaven Sir Seewoosagur Ramgoolam op Mauritius. Air Mauritius is de leidende luchtvaartmaatschappij van het eiland en de op vier na grootste in de Indische Oceaan. Het bedrijf heeft 2800 werknemers in dienst en levert een grote bijdrage aan de belangrijkste drijfveren van de economie van het eiland, met name aan de toeristenindustrie.

Communications & Corporate Affairs, 3rd Floor, Air Mauritius Centre, John F. Kennedy Street, Port-Louis, Mauritius, Tel: +230-2077361/2 Fax: +230-2135901, e-mail: com@airmauritius.com

Website: http://www.airmauritius.com

Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20081117/328441 Communications & Corporate Affairs, 3rd Floor, Air Mauritius Centre, John F. Kennedy Street, Port-Louis, Mauritius, Tel: +230-2077361/2 Fax: +230-2135901, e-mail: com@airmauritius.com






-