Gemeente Alphen aan den Rijn


ATC/Frames breidt uit in Rijnhaven

ATC / Frames gaat uitbreiden in Alphen aan den Rijn. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen en testen van onderdelen voor de olie- en gaswinningsindustrie. Met de uitbreiding ontstaat ruimte voor ongeveer 150 nieuwe hooggeschoolde arbeidsplaatsen op deze locatie in Alphen aan den Rijn. Deze zijn nodig omdat ATC/Frames de komende jaren verder groeit.

Op maandag 17 november 2008 ondertekenden wethouder Blom en directeur de heer De Wilde hiertoe een koopovereenkomst voor de uitbreidingsplannen. Naar verwachting is het pand in 2010 gereed. Het bedrijf gaat op de plaats van de voormalige SWA pand aan de Magazijnweg 2 een bedrijfspand inrichten achter het huidige hoofdgebouw aan de Eikenlaan. Het huidige hoofdgebouw is in 2007 door ATC aangekocht en geheel gerenoveerd. Ook het nieuwe bedrijfspand zal voldoen aan de eisen van deze tijd en zoveel mogelijk milieuvriendelijk worden ontwikkeld.

Rijnhaven opgeknapt
De komende jaren wordt Rijnhaven verder opgeknapt. De herstructurering moet er voor zorgen dat Rijnhaven weer een bedrijventerrein is dat helemaal voldoet aan de eisen van nu. Met het verbeteren van de wegen is al een begin gemaakt, gebouwen worden opgeknapt, bedrijven worden zonodig geherschikt. Zoiets kost veel tijd en geld. De herstructurering van Rijnhaven is ook een onderdeel van de Oude Rijnzone plannen.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn