Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

SPECIAAL OPENINGSBIER VOOR HOTEL DOESBURG

Grolsch neemt Noaber bier opnieuw in productie

Doesburg/Enschede. Op dinsdag 18 november ontving de Grolsch bierbrouwerij in Enschede een Doesburgse delegatie onder leiding van burgemeester Hermen Overweg. Hij gaf daar het startsein voor de productie van een speciaalbier, dat in april 2009 exclusief zal worden geschonken bij de opening van een nieuw en beeldbepalend horecacomplex in zijn stad. Aanleiding voor het Doesburgse bezoek aan de bierbrouwer is de officiële opening komend voorjaar van Hotel Doesburg en Noabers Eten & drinken in de Hanzestad. Het horecabedrijf is gevestigd in een geheel nieuw complex op de IJsselkade. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van burgemeester Overweg in vervulling. Bij het ontwikkelen van de IJsselkade heeft hij altijd gezegd 'Niet iedere Doesburgenaar zal op de IJsselkade kunnen wonen, wel zal iedere Doesburgenaar er een biertje kunnen drinken' en is derhalve ook ingenomen dat net voor het overdragen van de ambtsketting (aan het einde van dit jaar) hij samen met de hoteleigenaar en Grolsch deze belofte naar zijn inwoners kan nakomen. Ter gelegenheid van de aanstaande opening heeft initiatiefnemer Harold Nabuurs contact gezocht met Grolsch. Hij herinnerde zich het Noaber bier dat de bierbrouwer in 2004 op de markt bracht ter gelegenheid van de verhuizing naar de nieuwe brouwerij in Enschede. Noaber is een zacht smakend amberkleurig bier van hoge gisting met 6,9% alcohol. Zijn vraag of Grolsch bereid zou zijn het speciaalbier opnieuw in productie te nemen, werd positief beantwoord. Zodoende bracht hij op 18 november, samen met burgemeester Overweg, een bezoek aan Enschede. Daar waren zij er getuige van hoe het brouwproces van Noaber werd opgestart; vroeg genoeg om in april 2009, bij de opening van Hotel Doesburg en Noabers Eten & drinken, een perfect smakend Noaber bier te kunnen schenken.

Beter een goede buur

'Noaber' verwijst naar de speciale band tussen buren in Oost-Nederland. Daar kent het zogenaamde 'noaberschap' een rijke traditie van voor elkaar klaarstaan en samen vieren. Vanuit deze gedachte is ook de naam Noabers Eten & drinken gekozen; een naam die nota bene is aangedragen door een buurtbewoner. Ook in de personeelsfilosofie van Hotel Doesburg en Noabers Eten & drinken speelt de noaber-gedachte een voorname rol. Zo is bij de selectie van medewerkers hun natuurlijke hulpbereidheid doorslaggevend, vanzelfsprekend richting gasten maar ook onderling. Volgens Nabuurs is dit een voorwaarde voor een atmosfeer waarin iedereen zich lekker voelt. Hoe zich dit naar de praktijk vertaalt, zal blijken als Hotel Doesburg en Noabers Eten & drinken in april 2009 hun deuren openen, onder het genot van een exclusief gebrouwen glas Grolsch Noaber. De website www.hoteldoesburg.nl geeft een voorproefje van wat Hotel Doesburg en Noabers Eten & drinken de bezoeker straks te bieden hebben.

Doesburg/Enschede, 18 november 2008


* * * * * * * *

Noot voor de redactie (