Persbericht

NetApp versterkt midrange storage-portfolio met FAS3160 en V3160

Schiphol-Rijk, 18 november 2008 - NetApp (NASDAQ: NTAP) voegt twee nieuwe systemen toe aan zijn midrange storage-serie, de FAS3160 en V3160. Daarnaast gaat NetApp 8Gb Fibre Channel ondersteunen en biedt het bedrijf enterprise flash Solid-State Drive (SSD)-storage en flashgebaseerde cache-modules voor alle producten in de FAS- en V-series.

Met de FAS3160- en de reeds bestaande FAS3140- en FAS3170-systemen biedt NetApp zijn klanten een betere prijs/kwaliteit en hogere flexibiliteit en schaalbaarheid dan andere midrange storage-systemen. Met een systeem uit de NetApp FAS3100-serie hebben klanten de beschikking over een geïntegreerde storage-architectuur, inclusief applicatieondersteunende software en beheerinstrumenten. Deze maken onderdeel uit van het Data ONTAP®-besturingssysteem. Verder kunnen klanten hun storage-efficiëntie verhogen met beschikbare technologieën als thin provisioning, deduplicatie, RAID-DP® en FlexClone®. De NetApp V3160 biedt klanten extra flexibiliteit door de mogelijkheden van Data ONTAP, inclusief deduplicatie, uit te breiden naar disk-series van andere leveranciers, zoals EMC en HP.

8Gb Fibre Channel-ondersteuning
NetApp breidt zijn ondersteuning van 8Gb Fibre Channel SAN-oplossingen uit naar alle systemen in de FAS- en V-series. Klanten kunnen hiermee hun virtuele datacenter vergroten, terwijl zij hun investering beter beschermen. Klanten die upgraden naar 8Gb SAN kunnen betere prestaties en kostenefficiëntie behalen dankzij verkorte hersteltijden, verhoogde productiviteit, snellere datatoegang en een verhoogde doorvoer voor virtuele servers. Bovendien stelt de toevoeging van een 8Gb target host bus adapter (HBA) gebruikers van de FAS- en V-series in staat hun systemen eenvoudig te upgraden, zonder aanvullende training.

Flash beschikbaar op NetApp storage-systemen
De nieuwe FAS3160, V3160 en overige systemen in de FAS- en V-series zijn nu tevens te combineren met flash-geheugen. NetApp biedt gebruikers praktische opties om flash-geheugen in te zetten voor permanente storage en caching. Door flash-geheugen als modulair cache-geheugen in de storage-controller aan te bieden, kunnen klanten op een kostenefficiënte manier de prestaties van gangbare enterprise-applicaties optimaliseren. NetApp's storage-architectuur versterkt de voordelen van flash-geheugen verder dankzij deduplicatie en andere efficiëntietechnologieën die helpen energie, koeling en ruimte te besparen.

Nieuwe eSupport-instrumenten voor end-to-end-ondersteuning Nieuwe ondersteunende automatiseringsinstrumenten zorgen voor een eenvoud in gebruik en bieden complete end-to-end-ondersteuning voor alle systemen in de FAS- en V-series. Deze geïntegreerde set van ondersteuningsinstrumenten combineert NetApp AutoSupport, NetApp Premium AutoSupport en de NetApp Remote Support Diagnostics Tool.

Het zonder bijkomende kosten ingebouwde NetApp AutoSupport monitort honderden systeemparameters en lost problemen, in de meeste gevallen, zonder tussenkomst van de klant op. Het aanvullende Premium AutoSupport ondersteunt de klant met storage-configuratiebeheer, geautomatiseerd software upgrade-advies, trendanalyses en prestatietrends. De NetApp Remote Support Diagnostics Tool biedt snellere 24x7 diagnoses en probleemoplossing door NetApp Technical Support, waardoor de klant ontlast wordt.

Prijs en beschikbaarheid
Prijzen van de genoemde producten zijn op te vragen bij NetApp of channelpartners van NetApp. Het FAS3160-systeem,V3160-systeem en de eSupport-producten zijn per direct verkrijgbaar. De 8Gb adapter voor de FAS- en V-series komt beschikbaar in februari 2009. De eerste flash plug-ins zijn beschikbaar in het tweede kwartaal van 2009.

Voor meer (technische) informatie, zie het volledige, Engelstalige persbericht op http://www.netapp.com/us/company/news/news-rel-20081104-esupport-fas3160-8gbfc-flash.html