Ingezonden persbericht


Persbericht

MHB kiest voor ERP-oplossing Isah-7

Inzet nieuw ERP-pakket gericht op optimaliseren bedrijfsprocessen

Tilburg, 18 november 2008 - MHB heeft gekozen voor de ERP-oplossing Isah-7. MHB BV ontwikkelt en produceert stalen gevels, kozijnen en deuren. MHB is veelal betrokken bij grote bouwprojecten - nieuwbouw en renovatie - in heel Nederland. Voor de organisatie is een goede werkvoorbereiding essentieel. De nieuwe ERP-oplossing biedt MHB ondersteuning op het gebied van parametrische werkvoorbereiding. Daarnaast biedt Isah-7 de organisatie uitgebreide functionaliteit, waarmee MHB zijn bedrijfsprocessen verder kan optimaliseren.

"We hebben lange tijd gedacht geen partij te kunnen vinden, die onze business begrijpt," zegt Mark Mathijssen, directeur van MHB BV. "Isah heeft bewezen onze wensen op het gebied van parametrische werkvoorbereiding volledig te kunnen realiseren. Bovendien biedt Isah-7 ons zoveel meer dan onze vorige ERP-oplossing, waardoor we nu op ieder gewenst moment inzicht hebben in onze bedrijfsprocessen."

MHB besloot zich eind 2006 te oriënteren op een nieuwe ERP-oplossing, omdat de in gebruik zijnde ERP-oplossing zeer sterk was uitgebreid met maatwerk. De organisatie had onder andere de werkvoorbereiding volledig geautomatiseerd met parametrische werkvoorbereiding. MHB wilde het maatwerk vervangen, maar wilde geen concessies doen in de snelle en efficiënte manier van werken waaraan de gebruikers waren gewend.

De organisatie heeft tijdens het selectietraject diverse pakketten uitgebreid bekeken, maar geen enkele leverancier kon de functionaliteit bieden waar MHB naar op zoek was. Begin 2007 heeft MHB met Isah contact opgenomen en is er een intensief traject gestart. In een zogenaamde Proof of Concept heeft de ERP-leverancier de organisatie laten zien de gewenste functionaliteit te kunnen realiseren. MHB heeft dan ook voor Isah gekozen, omdat zij als enige speler in de markt heeft aangetoond de bedrijfsprocessen en de manier van werken van de organisatie te begrijpen.

De implementatie van Isah-7 bij MHB is reeds gestart. De functionaliteit, die tijdens de Proof of Concept is ontwikkeld, zal direct tijdens de implementatie worden toegepast. Er zullen 70 medewerkers met het nieuwe ERP-pakket werken. De beoogde livedatum is 1 april 2009.

(325 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over MHB

MHB is specialist in het ontwikkelen en produceren van professionele stalen en aluminium gevels, kozijnen en deuren voor de utiliteitsbouw. Hiertoe is de uitvoerende tak van MHB onderverdeeld in vier productgroepen met ieder een eigen engineeringsbureau, eigen productie-unit en eigen montageploegen.

Het bedrijf is veelal betrokken bij grote bouwprojecten - nieuwbouw en renovatie - in heel Nederland. Daarbij werkt de organisatie zeer nauw samen met architecten en aannemers.