Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Alle informatie over Multiple Sclerose & voeding gebundeld Mathijs Vrieze neemt eerste exemplaar in ontvangst

Amsterdam, 17 november 2008

In restaurant De Zaanse Poorter ontving Mathijs Vrieze zaterdag 17 november vers van de pers het eerste boek over voeding in relatie tot Multiple Sclerose (MS). Het boek "Wat is goede voeding bij MS?" geeft inzicht in wat er mogelijk is met voeding bij MS. De 7 meest voorkomende diëten voor MS-patiënten komen uitgebreid aan bod, maar ook het hoe en waarom van gezonde voeding en voedingsgerelateerde klachten als overgewicht en vermoeidheid worden besproken. Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat juiste voeding wel degelijk verschil kan maken bij mensen die lijden aan MS. De diëtiste van stichting MS-Anders heeft daarom geprobeerd alle beschikbare informatie over voeding en MS te bundelen en het resultaat mag er zijn. Het voedingsboek is gratis aan te vragen bij Stichting MS-Anders (020 - 611 66 66).

Restaurant De Zaanse Poorter zette zaterdag 17 november de deuren wijd open voor een bijzonder diner. Genodigden waren MS-patiënten. Gekookt werd er door mensen van de koksopleiding en medewerkers van stichting MS-Anders bedienden de genodigden met een flair alsof ze nog nooit iets anders hadden gedaan.

Over MS-Anders
De stichting MS-Anders maakt zich sterk voor een betere kwaliteit van leven van patiënten met Multiple Sclerose. MS-Anders heeft zich van meet af aan gericht op de mensen met Multiple Sclerose ZELF. Daarom financieren wij niet alleen wetenschappelijk onderzoek, maar maken we ons ook hard voor de leefomgeving van de patiënt, zijn/haar partner en kinderen, de zorg eromheen. MS-Anders geeft voorlichting, voedingsadvies, biedt maatschappelijke hulp, levert koelpakken en organiseert kinderweekenden voor kinderen die in hun directe omgeving geconfronteerd worden met MS. Met creatieve oplossingen wordt continu gezocht naar minder belasting, minder pijn en meer levensvreugde.

Naast het doen van onderzoek naar de invloed van voeding op MS heeft MS-Anders sinds 2006 een diëtiste in dienst waar mensen met hun vragen terecht kunnen. Gebleken is dat veel mensen met MS baat hebben bij een aangepast voedingspatroon. Voeding kan MS niet voorkomen of genezen. Maar met een gezonde leefwijze kunnen mensen met MS wel degelijk iets doen om hun conditie op peil te houden en zich fitter te voelen. Het is een feit dat mensen die goed gevoed zijn, zich minder moe voelen, een betere afweer hebben, een snellere wondgenezing hebben en een korter ziekenhuisverblijf. In de loop der jaren is er wereldwijd veel geschreven over MS en voeding. Informatie hierover is echter moeilijk te vinden en op internet bestaat het gevaar dat men verdrinkt in het enorme aantal, vaak tegenstrijdige, berichten. MS is in veel opzichten een onvoorspelbare ziekte. Wat bij de een werkt, hoeft niet per se bij een ander ook het gewenste effect te geven. Het gouden altijd-succes-recept bestaat niet, maar met dit boek biedt MS-Anders een handvat om zelf uit te vinden wat bij u past.