Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NB Embargo tot 18 november 2008, 13.00 uur

Amsterdam Tourism Award 2008 voor vrijwilligers Project Welcome

De Piet Kranenberg Amsterdam Tourism Award 2008 is toegekend aan de vrijwilligers van het Project Gastheren en -vrouwen heten u Welcome 2008 Dankzij de inzet van deze vrijwilligers krijgen bezoekers meer dan ooit het gevoel echt welkom te zijn. Dit is van onschatbare waarde voor de reputatie van Amsterdam en draagt er toe bij dat bezoekers graag snel weer terugkeren naar Amsterdam. Een delegatie van de vrijwilligers ontving de kristallen bokaal uit handen van de naamgever Piet Kranenberg, Ferry Houterman, voorzitter van de VVV Amsterdam en Stefan Diender, algemeen directeur van Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB). De uitreiking vond plaats op 18 november tijdens de Partnerbijeenkomst van ATCB in de Theaterzaal van de nieuwe Openbare Bibliotheek Amsterdam. In voorgaande jaren werd de Award uitgereikt aan onder andere Pieter Bouw (president-directeur KLM), Ernst Veen (directeur van Stichting De Nieuwe Kerk), de vrijwilligers van Amsterdam Tourist Assistance Service (ATAS), het Koninklijk Theater Carré en NV Stadsherstel Amsterdam.

Project Welcome

Een van de speerpunten om Amsterdam voor bezoekers nog aantrekkelijker te maken is het verbeteren van de gastvrijheid. Op 10 april 2008 ging het project Gastheren en -vrouwen heten u Welcome 2008 van start, op initiatief van de Amsterdamse Alliantie. Bij dit project waren in totaal 70 vrijwilligers betrokken, met name van het Gilde Amsterdam en ROC-studenten. ATCB bood graag huisvesting aan de coördinator van het gastvrijheidsproject. De 'harde kern' van het team bestond uit ruim 30 vrijwilligers. Op strategische plekken zoals Stationsplein, Leidseplein en Muntplein waren zij met enthousiasme in weer-en-wind bezoekers behulpzaam in het vinden van hun weg in Amsterdam. In vijf maanden tijd hielpen zij meer dan 250.000 bezoekers. Deze service werd door hen bijzonder op prijs gesteld.

Voor meer persinformatie en beeldmateriaal: Amsterdam Toerisme & Congres Bureau Communicatie & Media Services, tel. 020 - 5 512 531 E-mail: h.terbalkt@atcb.nl Persberichten van ATCB zijn te vinden op www.atcb.nl onder 'Nieuws'

Publieksinformatie: tel. 0900 400 40 40 (E 0,40 pm) en www.amsterdamtourist.nl

Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) heeft als taak het toeristisch- en zakelijk bezoek aan Amsterdam en regio te bevorderen. ATCB is op dit gebied de centrale organisatie voor Amsterdam en regio, die zich inzet voor de belangen van deze sector. Als kennis- en informatiecentrum voor toeristisch en zakelijk bezoek heeft ATCB een spilfunctie in de ontwikkeling hiervan. Daarnaast behoren tot de kerntaken het opstellen en uitvoeren van marketing- en promotieplannen, het stimuleren van innovatie en productontwikkeling en het bewaken van de kwaliteit van het toeristische product. Samen met het bedrijfsleven, culturele instellingen en overheid werkt ATCB aan het verhogen van de bestedingen door bezoekers in Amsterdam en regio, en het stimuleren van de werkgelegenheid.


---- --