`The Story of Steinway' prachtig verhaal over pianolegende


Allereerste Steinway vleugel naar Nederland

ALKMAAR, 20081009 -- De indrukwekkende geschiedenis van Steinway & Sons staat dinsdag 18 november centraal tijdens `The Story of Steinway' in de Robijnconcertzaal van PianoMall Nederland. Meesterpianist Rian de Waal laat de verschillen horen tussen historische en hedendaagse concertvleugels. Steinway-expert Emil van Stormbroek vertelt over de geschiedenis, de geheimen en de ontwikkelingen van Steinway & Sons. De avond, die wordt georganiseerd door Steinway Center Nederland, begint om 20.15 uur.

Speciaal voor `The Story of Steinway' komt een replica van de `Steinway nr. 1 vleugel' naar Nederland. Heinrich E. Steinweg, grondlegger van het Steinway concern, bouwde anno 1836 deze eerste, en inmiddels legendarische vleugel voor zijn vrouw. Zijn toenmalige `werkplaats' was de keuken van zijn eigen huis in de stad Seesen in het Duitse Harzgebergte. De `kitchenpiano', zoals deze ook wel wordt genoemd, was het begin van een revolutie in de pianobouw. De legende Steinway & Sons was geboren.
Ook de `Steinway Wagner grand' (1873) staat op het podium. Dit was de favoriete concertvleugel van componist Richard Wagner. Vanzelfsprekend zal ook de hedendaagse Steinway D-274 concertvleugel deze avond niet ontbreken.

Filosofie
Sinds de oprichting in 1853 is de filosofie van Steinway & Sons `To build the best piano possible'. De bouw van een Steinway-vleugel neemt één jaar in beslag. Ieder onderdeel (een Steinway vleugel bestaat uit 12.000 onderdelen) is van absolute topkwaliteit en wordt met de grootst mogelijke zorg behandeld en verwerkt. Hierbij staat alles in dienst van de klank. Steinway & Sons maakt uitsluitend gebruik van massieve materialen en houtverbindingen, waardoor alle trillingen optimaal worden doorgegeven en weergegeven.

Reserveren
De toegang voor `The Story of Steinway' is vrij. U dient wel van te voren te reserveren. Dit kan telefonisch: 072-541 44 00, of via internet: www.steinway.nl/aanmelding. Er wordt een grote opkomst verwacht, reserveer tijdig!

De historische vleugels zijn nog tot en met zaterdag 13 december te bewonderen én te bespelen in de toonzaal van Steinway Center Nederland.
Zowel Steinway Center Nederland als de Robijnconcertzaal zijn gevestigd in PianoMall Nederland, Robijnstraat 5 te Alkmaar. Website: www.pianomall.nl





De Nieuwsmakelaar