ZZP'ers verenigen zich in moeilijker tijden


Explosieve groei ZZP Nederland

GRONINGEN, 20081118 -- ZZP'ers gaan zich meer verenigen, dit blijkt uit de sterk toenemende aantallen ZZP'ers die zich dagelijks aanmelden bij ZZP Nederland. Op dit moment melden zich maandelijks ca 600 nieuwe leden bij deze belangenbehartiger voor ZZP'ers. Doel van het verenigen is om samen sterker te staan in de toekomst.

Dit blijkt uit de vele gesprekken die ZZP Nederland heeft gevoerd met ZZP'ers tijdens de Nationale ZZP Infodagen in het afgelopen weekend. De behoefte is sterk groeiende omdat ZZP'ers ook best wel zien dat er lastiger tijden kunnen aankomen. Er is veel behoefte aan voorlichting over specifieke zaken zoals belastingen, regels, administratie en collectief voordeel op bijvoorbeeld verzekeringen.

Volgens Johan Marrink van ZZP Nederland is de grote groei van leden niet zo verwonderlijk. Marrink: "ZZP'ers betalen bij ons slechts 20 Euro per jaar om lid te zijn. Daar staat veel tegenover zoals een helpdesk die antwoord geeft op de meest uiteenlopende vragen, we geven voorlichting en tips aan startende ondernemers en bieden veel collectief voordeel op onze website www.zzp-nederland.nl Daarnaast zijn we belangenbehartiger, we willen ons geen vakbond noemen, maar het lijkt er wel erg op."

ZZP Nederland is in zeer korte tijd uitgegroeid naar de grootste particuliere belangenbehartiger van ZZP'ers. De website www.zzp-nederland.nl wordt erg veel bezocht, ca 200.000 pagina's per maand.

5000 aangesloten ZZP'ers
Inmiddels zijn ca 5000 ZZP'ers aangesloten bij ZZP Nederland. Volgens Marrink is de methode heel simpel: "we hebben een scherpe mening, steken die niet onder stoelen of banken. Dat wordt niet altijd in dank afgenomen door bijvoorbeeld de overheid, maar dat zij zo. Verder geven we duidelijke informatie zonder het bekende vakjargon. Bovendien vormen we door het grote aantal leden een interessante partij voor de commerciële bedrijven die graag iets willen leveren aan de snelgroeiende groep vakmensen."

Collectief voordeel
Het collectieve voordeel voor de leden bestaat uit een fikse korting op de zorgverzekering, veel zakelijke verzekeringen, administratieve diensten en producten, maar ook de meeste uiteenlopende andere handige zaken zoals een administratiecursus worden collectief geleverd. ZZP Nederland heeft ook samen met een verzekeraar een zeer voordelig alternatief voor een arbeidsongeschiktheid verzekering kunnen bedenken.

Op de vraag waardoor de ledenbijdrage zo laag kan zijn antwoordt Marrink: "we maken geen hoge kosten en laten de door ons geselecteerde partijen adverteren op onze website. Deze leveranciers willen graag meedoen, dat is weer in het voordeel van de leden. ZZP'ers betalen bij ons slechts 20 Euro per jaar en dat is natuurlijk een schijntje tegenover de traditionele vakbonden. Overigens laten we leveranciers niet zonder meer toe op de website, daar zijn we erg kritisch in. Dagelijks wijzen we lucratieve aanbiedingen af omdat we ons niet kunnen vinden in het aangeboden product."

Ambitieus: naar 10.000 aangesloten ZZP'ers
ZZP Nederland verwacht op 1-1-2010 minstens 10.000 leden te hebben. "Op dit moment stellen we ZZP'ers in de gelegenheid om lid te worden tot 1 maart 2010 voor slechts 20 Euro incl.btw, die kosten zijn ook nog eens aftrekbaar als bedrijfskosten. Samen staan we sterk(er) is ons motto" vertelt Marrink.