IRS en Ascom kondigen samenwerking aan


Leveranciers woontechnologie en -diensten en in-huis communicatieoplossingen gaan gezamenlijk modulaire, toekomstvaste oplossingen voor woonzorgmarkt bieden

ZALTBOMMEL, 20081118 -- IRS, leverancier van woontechnologie en woondiensten, is onlangs een samenwerkingsverband aangegaan met Ascom, leverancier van oplossingen van missiekrietieke communicatie en veiligheid. Door de woonzorgtechnologie en -diensten van IRS te combineren met de in-huis communicatieoplossingen van Ascom kan een volledige woonzorgoplossing geleverd worden. Hiermee kan ondermeer alarmering naar zorginstellingen middels (draadloze) handzenders en trekschakelaars plaatsvinden, kunnen bewoners contact opnemen met de zorgverleners, en indien gewenst allerhande welvaartsverhogende diensten afnemen via een centraal punt in huis. Beide leveranciers zien dit samenwerkingsverband dan ook als een kans om beter te kunnen inspelen op de wensen en toenemende eisen van de woonzorgmarkt in Nederland.

IRS heeft jarenlange ervaring op het gebied van diensten en services en Ascom vult dit aan met het uitgebreide portfolio op het gebied van verpleegoproep, draadloze communicatie, messaging en brand- en beveiligingsolossingen.

Door het toenemende aantal senioren en hulpbehoevenden dat langer zelfstandig blijft wonen, neemt ook de vraag naar woonzorgtechnologie en daaraan gekoppelde hulpverlening en diensten toe. Om in te kunnen spelen op deze toenemende vraag zijn IRS, leverancier van woontechnologie en woondiensten, en Ascom, leverancier van oplossingen van missiekrietieke communicatie en veiligheid een samenwerking aangegaan. De Ascom-oplossingen op basis van IP, zoals paging, DECT-messaging, verpleegoproep middels draadloze persoonsalarmering en branddetectie, voor gebruik door onder andere hulpverleners en bewoners, sluiten naadloos aan op de open IP-infrastructuur die is ontwikkeld door IRS. Momenteel zijn IRS en Ascom bezig met het ontwikkelen van een gezamenlijke totaaloplossing voor een aantal nieuwe woonzorgprojecten in Nederland.

IRS heeft jarenlange ervaring op het gebied van woonzorgtechnologie. Zo leverden zij in 2007 voor de VermeerToren in Delft al persoonsalarmering en de techniek die zorgverleners in staat stelt om verbinding te maken met de woningen in geval van nood. Dit jaar wordt ook het project Dock van Delft opgeleverd, waarvoor IRS de persoonsalarmering en vereiste technologie verzorgde voor de 19 zorggelabelde woningen van de toren. Ascom is een van de grotere spelers op het gebied van zorgtechnologie. Onlangs leverden zij het persoonsalarmering- en verpleegoproepsysteem voor een tiental vestigingen van een van de grootste geestelijke gezondheidszorgverleners in Nederland.

"IRS kan door de samenwerking met Ascom haar zorgdienstenpakket optimaliseren voor de snel veranderende markt waarin extramurale zorgtechnologie een groeiende rol vervult bij het verbeteren van welzijn, comfort en patiëntveiligheid en het beheersen van kosten in de zorg.", zegt Coen Kijk in de Vegt, General Manager bij IRS over de samenwerking met Ascom. "Onze 5G-woontechnologie is open, modulair en toekomstvast en kan snel worden geïntegreerd met de technologie-oplossingen en woon- en zorgdiensten van andere leveranciers. Op deze manier kan woontechnolgie in combinatie met woon- en zorg diensten snel en optimaal worden gecombineerd en geïntegreerd."

Marcel Verweij, Business Development Director van Ascom (Nederland) B.V. over de samenwerking met IRS: "Ascom en IRS sluiten naadloos op elkaar aan als het gaat om concepten voor de zorg. Samen leveren we één totaalpakket voor services en diensten. Door de uitwisseling van kennis en opgedane ervaring, zullen beide bedrijven elkaar in de zorgmarkt versterken."

Over Ascom:
Ascom levert sinds 1947 totaaloplossingen voor missiekritieke communicatie en veiligheid. De in-huis productoplossingen voor branddetectie, beveiliging, (zorg)communicatie en alarmering stellen bedrijven en instellingen in staat kritische informatie te ontvangen van mensen en systemen, en bewerkstelligen een snelle reactie en actie. Centraal bij het ontwerp van de oplossingen staan de behoeften van de klant om een sluitend advies en een passend totaalconcept te realiseren. Hierdoor ontstaat een omgeving die efficiëntie, veiligheid en betrouwbaarheid biedt. Na implementatie zorgt Ascom - preventief, maar ook correctief - voor continuïteit van de systemen. Door medewerkers te trainen en de systemen steeds aan te passen aan de laatste ontwikkelingen en eisen, ontstaat een langdurend partnership. www.ascom.nl

Over IRS
IRS is de grootste leverancier van woontechnologie oplossingen en services op het gebied van veiligheid, comfortabel wonen en welzijn in Nederland. IRS onderscheidt zich door projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, architecten en zorgverleners/zorginstellingen zeer complete, eenvoudig exploiteerbare en innovatieve dienstverleningsconcepten te bieden tegen betaalbare prijzen. Voor elke huurklasse en elke doelgroep kent IRS complete woontechnologie oplossingen, die zorgen voor waardevast onroerend goed, een snelle verhuur- en verkoopbaarheid of levensloopbestendig wonen. IRS is opgericht in 1994 en heeft gedurende de jaren tientallen vastgoed- en zorgprojecten voorzien van woontechnologie, al dan niet in combinatie met woondiensten. Meer informatie: www.irservices.nl





Ingezonden persbericht