Chiesi verbetert Sales & Operations Planning met TXT e-solutions


Voorraadnivo's gereduceerd met 15 procent en nauwkeurigheid forecasting met 22 procent verbetert

HILVERSUM, 20081118 -- Chiesi Farmaceutici SpA is een internationale fabrikant van farmaceutische producten die in 2007 een omzet behaalde van 656 miljoen euro. Het bedrijf implementeerde onlangs Demand & Supply Chain Management oplossingen van TXT e-solutions. De eerste resultaten van de implementatie van het uitgebreide Sales en Operations Planning project, waarbij de gehele Chiesi Group betrokken is, zijn veelbelovend.

De groei van de Chiesi Group is bereikt door zowel de verkoop van producten als door acquisities. Door de groei van het bedrijf steeg de noodzaak voor de standaardisatie van processen. Dit re-engineering project is gebaseerd op sales en operations planning (S&OP). Volgens Corrado Snaiderbaur, Corporate Demand Manager bij Chiesi: "De implementatie van TXT e-solutions was een onmisbare eerste voorwaarde voor S&OP. Voor een succesvolle implementatie zijn er systemen, processen en mensen nodig. Wij zijn begonnen met het herdefiniëren van processen, vervolgens hebben we onze teams geformeerd en een keuze gemaakt voor de technologie van TXT e-solutions, een leverancier die betrouwbaar is gebleken in het leveren van het S&OP-proces precies zoals we dat we in gedachten hadden."

De door Chiesi's gekozen oplossingen bevatten TXTDEMAND en TXTPLAN, toepassingen die onderdeel zijn van de TXTPERFORM-oplossing voor Demand & Supply Chain Management. Deze oplossingen, nu in een vergevorderd stadium van implementatie, ondersteunen de vraagprognoses en aanvullende planning. Dit zijn complexe gebieden in een industrie die bepaald wordt door een minimum van productieonderdelen en waar vervaldata streng in het oog moeten worden gehouden. Daarnaast kenmerkt deze industrie zich in een grote verscheidenheid aan producten die ook nog -onder invloed van nationale verschillen en wetgeving- in diverse uitvoeringen leverbaar moeten zijn.

"We hadden een systeem nodig," voegt Snaiderbaur toe, "dat het ons mogelijk maakt om effectief onze forecasting, minimum voorraad, minimum orders en producten die tegen de uiteindelijke verkoopdatum lopen, te managen en tegelijkertijd zicht te houden op de gehele voorraad. De implementatie van de twee TXT oplossingen samen, met ieder hun eigen inbreng om de processen te bewerken, is een winnende combinatie. Uit de cijfers blijkt het succes van het project. In de twee pilot landen (Engeland en Duitsland), hebben we een gemiddelde voorraad verlaging van 15 procent bereikt."

"Ook het forecasting proces is verbeterd,"voegt Snaiderbaur toe, "we hebben echt een significant resultaat gerealiseerd met een verhoging van 22 procent in forecasting nauwkeurigheid en 30 procent verbetering volgens de MAPE (Mean Absolute Percentage Error) index."

"Het implementeren van een S&OP proces heeft een gestructureerde aanpak nodig en de juiste mix van procesinnovatie en technologische oplossingen," concludeert Diego Martini, Sales Director voor TXTPERFORM in Italië. "We zijn blij dat de toepassing van TXTDEMAND en TXTPLAN, in samenwerking met de doelstellingen en innovatieve karakter van Chiesi Farmaceutici, zorgt voor zulke belangrijke voordelen voor een bedrijf van hun klasse. Dit bevestigt dat de synergie van twee groepen competenties en de betrouwbaarheid van de TXT oplossing om een proces zoals Sales & Operations Planning te ondersteunen, met dergelijke grote voordelen als resultaat, een goede is."

Over TXT e-solutions
TXT e-solutions is een internationale speler op het gebied van strategische software bedoeld om organisaties te helpen meer winst te maken en een betere marktpositie te verkrijgen. Sinds juli 2000 is het bedrijf beursgenoteerd op de Italiaanse beurs.
TXT e-solutions levert producten op het gebied van Demand & Supply Chain Management, (DSCM) met TXTPerform en Media & Channel Integration met TXT Polymedia, Multi-channel Content Management en Business Intelligence & Business Process Modelling. De organisatie staat op de lijst als Star segment op de Italiaanse beurs (TXT IM). TXT heeft ongeveer 560 medewerkers. Naast het hoofdkantoor in Milaan heeft TXT e-solutions kantoren in Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, Duitsland, Italië, Nederland en de Verenigde Staten.

Over Chiesi
Het bedrijf, opgericht in 1935 in Parma, is tegenwoordig internationaal actief op de farmaceutische markt. De groep bestaat wereldwijd uit 21 direct gelieerde bedrijven, 3 productielocaties en 3 onderzoekscentra en heeft ruim 2.700 werknemers in dienst, van wie er 300 betrokken zijn bij onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten. Chiesi's technologieën en producten zijn verkrijgbaar in meer dan 50 landen door een netwerk van strategische allianties dat bestaat uit internationale farmaceutische groepen die zowel mondiaal als regionaal opereren. Volgens een recent onderzoek van de Europese Commissie behoort Chiesi Farmaceutici tot de Italiaanse groepen die het meest investeren in onderzoek en ontwikkeling (O & O). Chiesi Farmaceutici investeert ongeveer 13 tot 14 procent van de jaarlijkse omzet in O & O, waardoor het bedrijf zich kan meten met de grootste farmaceutische groepen in Europa.
Door deze investeringen heeft Chiesi wereldwijd meer dan 600 octrooien verkregen. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Rijswijk.





Ingezonden persbericht