Agis zet Mendix bedrijfsbreed in voor automatisering van ondersteunend


ROTTERDAM, 20081118 -- Agis Zorgverzekeringen heeft na een intensieve selectie- en evaluatieprocedure besloten om Mendix bedrijfsbreed in te zetten voor ondersteuning van haar processen. Mendix is een model-gedreven applicatie ontwikkelplatform waarmee bedrijfsapplicaties binnen een fractie van de tijd en kosten kunnen worden gerealiseerd. Mendix software zal binnen Agis worden ingezet voor het structureel automatiseren van ondersteunende processen alsmede het migreren van verouderde systemen voor die processen naar een modern, flexibel en toekomstvast platform.

Agis behoort met 1,23 miljoen klanten en ruim 1400 medewerkers tot één van de grootste zorgverzekeraars in Nederland. Door veranderende marktomstandigheden en regelgeving binnen de zorgverzekeringsmarkt, is Agis genoodzaakt haar processen continue aan te passen en te optimaliseren. "Deze herinrichting heeft een significante impact op het ICT landschap en brengt grote kosten met zich mee", aldus Cor de Koning, hoofd Processen en Automatisering bij Agis. "Het Mendix platform stelt ons in staat om de processen toekomstvast aan te passen in minder tijd en conform onze procesgedachte."


Na een aantal succesvolle Mendix implementaties heeft Agis besloten een licentie voor onbeperkt gebruik af te nemen, een zogenaamde Enterprise Agreement. Dit stelt Agis in staat in versneld tempo een groot aantal ondersteunende processen te migreren naar Mendix en daarmee aan te laten sluiten bij de procesvisie zoals die door het Agis architectuur team is opgesteld.

Björn van der Poel, Enterprise Architect bij Agis Zorgverzekeringen: "Net als iedere grote organisatie, hebben ook wij te maken met een complex applicatielandschap en met bedrijfsprocessen die continue veranderen. We hadden reeds goede ervaringen met het product en zagen voldoende mogelijkheden om Mendix bedrijfsbreed in te zetten voor automatisering van tal van ondersteunende processen. Mendix biedt ons de nodige flexibiliteit en sluit perfect aan op zowel onze procesvisie als ons bestaande IT landschap.

Derek Roos, CEO van Mendix, ligt toe: "Wij zijn erg verheugd dat Agis na een aantal initiële projecten heeft gekozen voor verdere uitrol van Mendix binnen de organisatie. Modelgedreven softwareontwikkeling heeft de toekomst en deze strategische keuze van Agis bevestigt dit weer."

Over Mendix

Mendix levert een modelgedreven software platform om snel dynamische applicaties te modeleren, bouwen, testen en integreren in elke bestaande organisatie en iedere IT omgeving. In tegenstelling tot andere platforms, stelt de Mendix technologie bedrijfsanalisten in staat om actief deel te nemen in het ontwikkel traject. Gerenommeerde bedrijven uit onder meer de financiële, logistieke en mediabranche, zoals Sandd, ABN Amro, Agis Zorgverzekeringen, Mammoet, Sanoma en NRp Dagbladen maken gebruik van Mendix-technologie. Mendix is één van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, heeft kantoren in Nederland, Zweden en Amerika en heeft Rotterdam als thuishaven. Kijk voor meer informatie op www.mendix.com.