Makita brengt eerste Lithium-ion accu kettingzaag op de markt


SON, 20081118 -- Makita uit Son introduceert als eerste gereedschappenleverancier in Nederland een tophandle Lithium-ion accu kettingzaag. De BUC122RFE is een lichtgewicht kettingzaag met een kettingsnelheid van 300 m/min. De effectieve zaaglengte bedraagt 115 mm. Dat maakt de kettingzaag zeer geschikt voor licht snoei- en zaagwerk op locaties waar geen 230 V voorhanden is. Dankzij de nieuwste Lithium-ion accutechnologie beschikt de kettingzaag over meer werkvolume dan zijn voorgangers.

De accu kettingzaag BUC122RFE is voorzien van een automatische kettingsmering en een elektrische motorrem. De gebruiker kan zonder gereedschap de ketting verstellen en het zwaard vervangen. Een twijgensnoeipunt dient als aanslag voor het van onderaf zagen van twijgen. Dit reduceert gelijk de kans op terugslag. Voor snoeiwerk op hoogte is een verlengsteel leverbaar, waarmee de werklengte van 1,35 m tot 2,20 m vergroot kan worden. Makita heeft de kettingzaag voorzien van een ophangoog voor een veilige ophanging, zodat de zaag ook gebruikt kan worden voor de boomverzorging. De kettingzaag heeft een afmeting van 430 x 195 x 215 mm (lxbxh) en weegt slechts 2,5 kg.

Snelle opvolger
De BUC122RFE is de Lithium-ion opvolger van de Makita UC120DWDE. Dankzij onder andere de nieuwste accutechnologie ligt de kettingsnelheid met 300 m/min ruim 80% hoger dan deze voorganger. De kettingzaag is standaard uitgerust met een snellader DC18RA, waardoor de twee accu's in slechts 22 minuten zijn opgeladen. Tijdens het laadproces worden drie waarden geregistreerd en gecontroleerd: stroom, temperatuur en accuspanning. Het laadproces wordt hierop aangepast. De kettingzaag is ook leverbaar als Basic model, zonder oplader en accu's (BUC122ZK).

Over Makita en Dolmar
Een aantal jaren geleden nam Makita Corporation uit Japan, wereldleider in professioneel handgereedschap, de Duitse fabriek Dolmar over. Begin 2007 heeft Makita Corporation ook de tuindivisie van Fuji Robin overgenomen. Hiermee biedt Makita een compleet assortiment professionele tuinmachines voor diverse toepassingen en versterkt zij haar positie in de markt van benzine- en elektrische tuinmachines.

Fotobijschrift:
Makita Lithium-ion accu kettingzaag is ideaal voor licht snoei- en zaagwerk.





Ingezonden persbericht