Presentatie winnende ontwerpen nieuwbouw Internationaal Strafhof

De drie winnende ontwerpen voor de nieuwe huisvesting van het Internationaal Strafhof worden op dinsdag 18 november door Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol onthuld in het atrium van het Haagse stadhuis.

In aanwezigheid van president Kirsch van het Internationaal Strafhof, burgemeester Van Aartsen van Den Haag en vertegenwoordigers van de bij het Internationaal Strafhof aangesloten landen wordt vervolgens een tentoonstelling geopend. Naast de winnende ontwerpen zijn daar de zestien andere ontwerpen voor het Strafhof te bewonderen.

Nederland heeft met de afronding van dit concours voldaan aan zijn beloftes als gastland: het leveren van een terrein, een lening en een internationaal architectenconcours. Zoals een eeuw geleden het Vredespaleis werd gebouwd voor het Internationaal Gerechtshof wordt nu - naa keuze van één van de architecten - aan de nieuwboouw voor het Internationaal Strafhof begonnen. Het is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het Strafhof.

De architecten van de drie winnende ontwerpen, Ingenhoven Architects uit Duitsland, Schmidt Hammer Lassen / Bosch & Fjord uit Denemarken en Wiel Arets Architects & Associates uit Nederland zijn tijdens de bijeenkomst aanwezig.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed