Opsporing Verzocht Elke dinsdag, 21.50 uur op Ned. 1.
Herhaling: woensdag, 13.20 uur op Ned. 2.
17-11-2008
Zaken dinsdag 18 november

* Apeldoorn: Schietpartij

* Veenendaal: Overval woning

* Arnhem: Dodelijke schietpartij

* Reuver: Poging moord

* Ambert Alert

* Resultaten uitzending 11 november en eventueel opgeloste zaken

Apeldoorn: Schietpartij
In de uitzendingen van 3 juli en 28 augustus 2007 heeft Opsporing Verzocht al eerder aandacht besteed aan de moord op 47-jarige Gert Nijkamp. Hij werd donderdag 21 juni, rond 08.40 uur, doodgeschoten in zijn auto, net nadat hij zijn 7-jarig zoontje naar school had gebracht.

Veenendaal: Overval woning
Op maandag 2 juni rond 11.00 uur wordt een 56-jarige Pakistaanse vrouw in haar woning aan de Munnikenweg in Veenendaal door vier mannen overvallen.

Arnhem: Dodelijke schietparij
Vrijdag 26 september, rond 20:25 uur, komt de 28-jarige Jurgen Oratio Jones bij een schietpartij in een flat aan de Huissensestraat om het leven. Hij blijkt een gevaarlijk dubbelleven te hebben geleid.

Reuver: Poging moord
Zaterdag 11 oktober, 01.20 uur, wordt een 73-jarige boer beschoten nadat gemaskerde overvallers zijn huis zijn binnengevallen. In paniek belt hij 112. De geluidsopname daarvan is bewaard gebleven.

Ambert Alert
Vorige week werd in Nederland het Amber Alert geĂŻntroduceerd: een alarmeringssysteem voor kinderen die vermist zijn en mogelijk direct gevaar lopen. Dit systeem werkt al jaren in het buitenland en mobiliseert daar zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen die helpen bij de zoektocht naar het vermiste kind. Iedereen, die zich heeft aangemeld bij ambertalertnederland.nl, kan helpen.