Gemeente Montfoort


Deze informatie ontvangt u onder embargo.
Publicatie is toegestaan vanaf dinsdag 18 november 2008, 12.00 uur

P e r s b e r i c h t

Aanbesteding Brede School/het Cultuurhuis Linschoten positief Bouwvoorbereidingen van start

Maandag 17 november 2008 heeft wethouder J.H.W.M. Vinkenburg de offertes van de inschrijvers (voor het bouwkundig, elektrotechnisch en installatietechnische gebied) op de aanbesteding van de Brede School/het Cultuurhuis Linschoten geopend. De uitkomsten en de offertes worden momenteel gecontroleerd op volledigheid en juistheid. Wethouder Vinkenburg: "Mijn voorlopige conclusie is dat het huidige ontwerp volgens plan kan worden uitgevoerd." Het financiële verschil tussen de totale projectkosten en het door de raad beschikbaar gestelde budget moet, onder meer door additionele subsidie, naar de mening van de wethouder, te overbruggen zijn. Binnen een maand zal het college aan de raad ter goedkeuring voorleggen hoe de (financiële) planning van het project verder zal verlopen. De raad moet deze vaststellen en goedkeuren.

Planning
De Brede School/het Cultuurhuis Linschoten zal gebouwd worden op de huidige plek van de Prins Clausschool in Linschoten. De sloop van de huidige Prins Clausschool en de plaatsing van de tijdelijke school zal zo spoedig mogelijk plaatsvinden. Aan het begin van het voorjaar van 2009 kan de bouw van de twee verdiepingen tellende Brede School/het Cultuurhuis Linschoten van start gaan. De school zal aan het begin van de zomer van 2010 gereed zijn. Wethouder Vinkenburg: "Linschoten beschikt dan over een prachtige multifunctionele voorziening, bestemd voor alle inwoners."

Begin 2007 viel de aanbesteding van de Brede School/het Cultuurhuis Linschoten tegen met een 30% hogere inschrijfprijs van het bouwkundig deel dan was geraamd. "Het college vond deze inschrijving onaanvaardbaar en heeft besloten het werk toen niet te gunnen aan de inschrijver", legt wethouder Vinkenburg uit. Na de tegengevallen aanbesteding heeft de gemeente in samenwerking met de permanente gebruikers van de Brede School/het Cultuurhuis Linschoten gewerkt aan een gewijzigd plan, zonder de kwaliteit en de functionaliteit van het eerdere plan aan te tasten.

Het multifunctionele Brede School gebouw is ook beschikbaar voor incidentele verhuur aan Linschotense verenigingen en instellingen. Het Cultuurhuisdeel, nabij de bibliotheek, heeft ook een leescafé functie.


+++


Noot voor de redactie/

Gemeente Montfoort